14 dec. 2022 | 11:35

Noua funcție de la Instagram, pentru toți utilizatorii: ce este Candid Stories

ACTUALITATE
Noua funcție de la Instagram, pentru toți utilizatorii: ce este Candid Stories

Clona BeReal de pe Instagram este acum oficială. Meta a introdus „Candid Stories”, o nouă funcție cu Instagram Stories care recreează selfie-urile o dată pe zi. Funcția va fi testată în Africa de Sud pentru început, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Aplicația Instagram a introdus, de asemenea, o nouă funcție Notes și Group Profiles.

BeReal, care a fost lansată inițial în 2019, a câștigat un număr constant de urmăritori în ultimul an, în special în rândul adolescenților și al utilizatorilor generației Z. Aplicația se comercializează ca o alternativă mai autentică la platformele mainstream de rețele sociale, deoarece permite doar postarea o dată pe zi și are modalități limitate pentru utilizatori de a interacționa între ei.

Ce funcții noi introduce Instagram

La fel ca BeReal, Candid Stories va solicita utilizatorilor o dată pe zi să partajeze un selfie, iar utilizatorii vor putea vedea Candid Stories ale prietenilor lor numai după ce le-au încărcat pe ale lor. Selfie-urile sincere, cum ar fi postările BeReal, vor face o fotografie atât cu camera frontală, cât și cea din spate a dispozitivului, simultan.

Meta lucrează la o versiune de Candid Stories cel puțin din această vară, când o funcție numită „provocări sincere” a fost depistată în aplicație. Compania spunea la acea vreme că era un „prototip intern”. Snapchat și TikTok au lansat, de asemenea, interpretări asupra BeReal în ultimele luni.

Aplicația introduce, de asemenea, o nouă funcție „Notes”, care permite utilizatorilor să atașeze o actualizare de 60 de caractere la profilul lor în căsuța de e-mail a Instagram. Ca și în cazul Candid Stories, Instagram a testat Notes de luni de zile, dar este posibil ca funcția să fi căpătat o nouă semnificație după preluarea Twitter de către Elon Musk. New York Times a raportat săptămâna trecută că unii indivizi de la Meta au sugerat că Notes ar putea ajuta compania să concureze cu Twitter într-un moment în care mulți caută alternative.

Instagram introduce, de asemenea, câteva alte funcții orientate spre a-i determina pe utilizatori să interacționeze în grupuri mai mici. Astfel, funcția Group Profiles va permite grupurilor de prieteni să creeze profiluri partajate cu mai mulți colaboratori. De asemenea, aplicația testează „colecții colaborative”, astfel încât mai multe persoane să poată partaja postări în același spațiu din aplicație.