Noua actualizare Adobe Photoshop adaugă selecții rafinate și restaurare foto AI

Noua actualizare Adobe Photoshop adaugă selecții rafinate și restaurare foto AI

Editări utile cu o singură atingere și pentru versiunea iPad, cu noua actualizare Adobe Photoshop.

Conferința anuală de design și tehnologie a Adobe a început ieri, așadar compania realizează actualizări pentru o mare parte din gama sa de software, ca parte a evenimentului de toamnă. Când vine vorba de Photoshop, Adobe are o serie de funcții noi pentru desktop și iPad, precum și o actualizare cu privire la progresul versiunii web. Cu instrumente suplimentare pentru selecții, filtre neurale, colaborare și lucru pe o tabletă, ar putea exista ceva care să ușureze puțin fluxul de lucru al tuturor în cele mai recente versiuni.

În primul rând, Adobe a rafinat instrumentul de selecție a obiectelor pentru a îmbunătăți acuratețea selecțiilor automate și a extins lista de elemente pe care Photoshop le poate recunoaște singur. Aceasta se bazează pe abilitățile de selecție pe care compania le-a adus pentru prima dată în aplicație în 2020, permițându-ți să plasezi cursorul peste un element dintr-o imagine, în timp ce Photoshop îl detectează și apoi îl selectează automat. Cu această actualizare, Objection Selection poate recunoaște acum lucruri complexe precum cerul, clădirile, apa, plantele, podelele și pământul – chiar și munții, trotuarele și străzile, conform Adobe. Există, de asemenea, o nouă comandă rapidă de ștergere și completare cu un singur click (Shift + Delete) care combină selecția obiectelor cu umplerea, în funcție de conținut pentru acele elemente pe care aplicația le poate detecta și evidenția automat în fotografii.

Actualizări noi de la Adobe Photoshop

Adobe a introdus și Filtrele Neurale în 2020, folosind AI pentru a gestiona editările majore în câteva secunde. Tehnologia permite lucruri precum netezirea pielii, schimbarea expresiilor faciale și transferul stilurilor din opere de artă celebre. De data aceasta, compania adaugă un filtru de restaurare a fotografiilor care valorifică învățarea automata, pentru a “reînvia” fotografiile vechi sau deteriorate. AI poate recunoaște și remedia „zgârieturile și alte imperfecțiuni minore”, spune Adobe.

Pentru Photoshop pe iPad, Adobe aduce din nou mai multe instrumente desktop în versiunea pentru tabletă a aplicației. Cu o singură atingere, acum poți elimina fundalul sau umplerea în funcție de conținut. Folosind aceeași tehnologie care alimentează Select Subject, Photoshop pe iPad poate izola rapid elementul sau persoana principală dintr-o imagine și poate aplica automat o mască de strat pentru a anula fundalul. Umplerea în funcție de conținut funcționează la fel ca pe desktop, eliminând obiecte sau persoane nedorite, doar că de această dată poți face asta cu o singură atingere. În plus, Adobe a îmbunătățit Selectarea subiectului pentru imaginile portret și a adăugat opțiunile de editare Ton automat, Contrast automat și Culoare automată cu o singură atingere în panoul Filtre și Ajustări.