03 apr. 2022 | 10:46

Noi indicii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Liderul rus, înconjurat de medici și tratat cu esență de coarne de cerb

ULTIMA ORĂ
Noi indicii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Liderul rus, înconjurat de medici și tratat cu esență de coarne de cerb

Vladimir Putin este asociat cu imaginea unui om de stat puternic, invincibil, acțiunile liderului de la Kremlin de pe parcursul mandatelor sale din fruntea Federației Ruse fiind conturate în jurul acestui statut de forță. Cu toate acestea, există tot mai multe indicii care menționează că starea de sănătate a lui Putin nu este deloc una echilibrată pe cât se credea. Liderul rus ar fi înconjurat de medici și ar urma tratamente inedite.

Indicii noi despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Șeful statului rus Vladimir Putin este un etalon al puterii și al vitalității, imagine creată prin atitudinea de „greu de învins” pe care a avut-o de-a lungul timpului. Președintele Federației Ruse a apărut mereu drept un bun sportiv, un om politic nemilos și adevărat lider, cu „mână de fier” la conducerea statului. Cu toate acestea, încă de la debutul invaziei din Ucraina, au apărut indicii despre starea reală de sănătate a lui Putin.

Liderul de la Moscova ar fi înconjurat în permanență de doctori, printre care s-ar afla și un specialist în cancer tiroidian, potrivit site-ului rus de investigații The Project. Conform sursei citate de către Kyiv Independent, Vladimir Putin obișnuia să aibă alături cinci medici, în timpul călătoriilor sale din perioada 2016-2017, fiind totodată un admirator al medicinei alternative.

Cu ce afecțiuni s-ar confrunta liderul de la Kremlin

Putin pozează de ani buni în „masculul alfa”, având un trecut de fost agent KGB și maestru la judo, titlu care i s-a retras, fiind suspendat din funcțiile deținute în cadrul Federației Internaționale de Judo după izbucnirea războiului din Ucraina. Liderul aflat la conducerea Rusiei de peste două decenii urmează să împlinească anul acesta, pe 7 octombrie, vârsta de 70 de ani, iar acest fapt începe să își spună cuvântul.

În ciuda vigorii pe care o manifestă, articolul prezentat de sursa citată amintește de un episod mai vechi, în care Putin a fost protagonistul unui accident, după o cădere de pe cal. Efectele acestuia s-au resimțit ulterior, când liderul rus a fost văzut șchiopătând în 2012 la un eveniment din Piața Roșie, în care l-a avut alături și pe Patriarhul Kirill.

Înconjurat în permanență de medici, Putin ar fi avut în 2019 aproximativ 13 specialiști care se îngrijeau de starea sa de sănătate, în cadrul palatului de la Soci. Printre aceștia s-ar fi numărat și oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian. Sursa citată menționează că medicul l-ar fi vizitat de 35 de ori și ar fi petrecut aproape 166 de zile alături de liderul rus.

Tratamentul inedit, pe bază de esență din coarne de cerb

Deși are alături o adevărată echipă de specialiști, Vladimir Putin a fost interesat și de medicina alternativă, apelând la diferite leacuri care au la bază sacrificarea animalelor. Printre acestea se numără și băile în esență din coarne de cerb.

„Putin iubește animalele, dar de dragul sănătății sale este gata să se supună unor proceduri care presupun torturarea animalelor și care sunt îndoielnice din punct de vedere medical”, menționează The Project.

Procedura prin care se obține esența are loc primăvara, când coarnele animalelor din Munții Altai cresc rapid, dezvoltându-se zilnic câțiva centimetri. Acesta este momentul în care coarnele sunt moi și pline de sânge, fiind în proces de creștere. Esența se extrage în perioada primăverii și este utilizată pentru efectele sale terapeutice. Există o întreagă industrie care are la bază această procedură inedită.

Motivul pentru care Putin poartă discuții la o masă extrem de lungă

La începutul toamnei trecute, Vladimir Putin a început să se izoleze treptat, de teama Covid-19. După o perioadă lungă de izolare din pricina pandemiei, liderul rus a apărut inițial înconjurat de sportivi, la un eveniment local, pentru ca ulterior, după ce mulți apropiați s-au infectat cu SARS CoV-2, oficialul a început să se izoleze.

Astfel, președintele Rusiei a apărut în tot mai multe întâlniri la celebra masă, o piesă de mobilier imensă, care păstrează o distanță semnificativă între Putin și interlocutorii săi. Astfel a purtat discuții cu omologul său francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Ce spun apropiații despre starea reală a lui Putin

Deși există multe zvonuri și scenarii cu privire la starea de sănătate precară a lui Vladimir Putin, aliații săi menționează că președintele rus este în putere. Omologul din Belarus, președintele Aleksander Lukașenko, celebru pentru legăturile strânse cu șeful de la Kremlin, a precizat că Putin este sănătos și la minte și la trup.

Ba mai mult, liderul bielorus susține că președintele rus este în mare formă, afirmând că Putin „ne va îngropa pe toți” pentru a accentua starea de sănătate a oficialului de la Kremlin. Totuși, ca orice șef de stat, Vladimir Putin este adesea supus controalelor medicale regulate, însă datele din rapoartele medicale nu sunt făcute publice și nici nu există multe mesaje oficiale despre starea reală de sănătate a lui Putin.