Anchetă cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin. De ce boală ar suferi președintele rus

Anchetă cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin. De ce boală ar suferi președintele rus

Vladimir Putin este însoțit „în mod constant” de un medic specializat în cancer tiroidian, arată o nouă investigație. Chirurgul Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, a zburat la liderul rus de nu mai puțin de 35 de ori în stațiunea de la Marea Neagră Soci, locul său preferat de reședință, relatează Daily Mail.

Boala de care ar suferi președintele Vladimir Putin

Această teză de doctorat  s-a intitulat: „Particularități ale diagnosticului și tratamentului chirurgical al pacienților vârstnici și senili cu cancer tiroidian”. Descoperirea a fost făcută de către Project (sau Proekt) media, blocată în Rusia și susține teoriile recente conform cărora Putin a declarat război când suferea de probleme medicale ascunse poporului rus. O versiune este că a fost tratat cu steroizi, ceea ce duce la o privire umflată în jurul feței și gâtului.

Au existat speculații larg răspândite în Occident că Putin a avut probleme medicale grave atunci când a lansat un război în Ucraina, despre care, potrivit estimărilor, a ucis 17.000 de soldați ruși plus mulți apărători și civili ucraineni.

„Am promis că vă vom dezvălui principalul secret al Kremlinului. Desigur, vorbim despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin”, a spus Media Project.

Raportul a identificat medicii care călătoresc în mod regulat cu Putin, care va împlini 70 de ani în octombrie, în călătorii, și mai ales la Soci, pe care Putin o preferă Moscovei. În afară de specialistul în cancer tiroidian, un altul era neurochirurg.

În al 23-lea an de domnie, președintele Rusiei este interesat doar de geopolitică. De fapt, există cel puțin o altă problemă de care Putin nu este mai puțin îngrijorat, propria sa sănătate. Putin și-a arătat public interesul pentru problema cancerului tiroidian.

În iulie 2020, s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie, Ivan Dedov, care este șeful fiicei celei mai mari a lui Putin, Maria Vorontsova. Problemele medicale păreau să se agraveze din 2016-2017.

Putin a fost tratat în acest moment de un alt specialist, doctorul Dmitri Verbovoy, expert în boli acute, răni și otrăviri. Un altul a fost dr. Konstantin Sim, un traumatolog ortoped, care ar putea ajuta cu rănile de hochei pe gheață.

„Președintele a fost însoțit în mod regulat la Soci de o medie de cinci medici”, se spune în raport.

Simptomele cancerului tiroidian includ apariția unui nodul gros în zona tiroidei, răgușeală a vocii, dificultate la inghitire, durere în gât și gât, ganglioni limfatici măriți în gât, o tuse uscată, senzație de zgârieturi sau zgârieturi în gât sau în spatele sternului.

Au existat afirmații anterioare că Putin ar fi suferit de cancer, care au fost negate de Kremlin.

Într-un articol privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul The Project amintește însă un episod mai vechi când Putin ar fi căzut de pe cal. Efectele traumei de atunci s-ar fi făcut simțite ulterior, în 2012, când acesta a fost văzut șchiopătând la un eveniment din Piața Roșie, alături de Patriarhul Kirill.

Citește și: