Nicușor Dan, anunț major despre transportul public de noapte în Capitală. Se întâmplă de la 1 iunie

Nicușor Dan, anunț major despre transportul public de noapte în Capitală. Se întâmplă de la 1 iunie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, 30 mai, schimbări cu privire la transportul public de noapte. Potrivit edilului, începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele și programul de circulație al mijloacelor de transport în comun pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, se creează legături directe și rapide între centrul Bucureștiului și cartiere.

Transportul public de noapte în Capitală se îmbunătățește

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț major pentru bucureșteni. PMB investește în transportul public de noapte din București. De la 1 iunie, traseele și programul de circulație al mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Noile trasee vor oferi legături directe și rapide între centrul orașului și cartiere.

„Îmbunătățim transportul public de noapte! Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele și programul de circulație al mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe și rapide între centrul Bucureștiului și cartiere.”, a explicat Dan.

Anunțul făcut de Nicușor Dan

În continuare, primarul general al Capitalei a dezvăluit că mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, iar călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS. Mai mult, autobuzele vor opri în stații numai la cererea călătorilor, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primăria Capitalei anunță că, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), împreună cu Societatea de Transport București – STB SA, modernizează rețeaua de transport public de noapte începând cu data 1 iunie, ora 22.30. În acest sens, traseele și programul de circulație se adaptează la cererea de transport actuală.

Legături directe și rapide între centru și cartiere

Noile trasee ale liniilor de noapte vor face legături directe și rapide între Piața Unirii și cartierele Capitalei, prin intermediul unor vehicule dotate cu sisteme de supraveghere video. Călătorii vor beneficia de mai multe facilități, de pildă un program de circulație stabil, cu ore fixe de plecare de la capetele de linie, posibilitatea de a achita cu cardul bancar contactless direct la validator. De asemenea, vor fi disponibile automatele de vânzare și opțiunile de plată prin intermediul telefonului mobil: SMS și aplicația mobilă 24 Pay.

Cum arată noul program al mijloacelor de transport în comun

Noul program de circulație al liniilor de noapte va asigura o frecvență de jumătate de oră în prima și ultima parte a nopții (între orele 22.30-01.00, respectiv 04.00-05.00) și la un interval de 60 de minute în perioada cu cerere redusă de transport, adică între orele 01.00-04.00.

Toți bucureștenii trebuie să știe că trei linii vor fi modificate astfel încât să acopere zone care nu beneficiau până acum de serviciul de transport de noapte: Bd. Ghencea – Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei – Fundeni (linia N103) și Bd. Ion Mihalache – Șos. Chitilei (linia N113), precizează PMB pe site-ul său.

Citește și: