20 iun. 2022 | 08:55

Nici pe LinkedIn nu scapi de tentative de înșelătorie: avertismentul care vine direct de la FBI, cum rămâi fără cryptomonede

ACTUALITATE
Nici pe LinkedIn nu scapi de tentative de înșelătorie: avertismentul care vine direct de la FBI, cum rămâi fără cryptomonede

Dacă ai, cumva, obiceiul de a vorbi cu persoane necunoscute pe LinkedIn, poate că ar trebui să fii un pic mai atent cu cine partajezi informații importante despre tine, dar și în ce „afaceri” intri.

Potrivit unui raport CNBC, compania a înregistrat o creștere recentă a nivelului de fraudă pe platformă”, iar de această dată escrocii încearcă să te convingă să faci investiții în cryptomonede. Avertismentul a venit direct de la FBI.

CNBC a notat că schemele încep, de obicei, cu cineva care pretinde a fi profesionist și contactează utilizatorii LinkedIn.

Cum funcționează noua metodă de fraudă de pe LinkedIn: rămâi fără bani dacă ești credul

Într-o primă instanță, escrocul va încerca să se împrietenească cu tine, ca mai apoi să te roage să investești în cryptomonede pe un site autorizat. După câteva luni de „relație profesională” ca la carte, ai putea avea tendința de a prinde încredere în acesta, astfel că nu ți se va părea suspect atunci când vei fi rugat să-ți muți investiția pe un site controlat de fraudator. Evident, din acest moment poți spune „la revedere” banilor tăi.

Potrivit victimelor intervievate de CNBC, faptul că totul s-a petrecut pe LinkedIn a dat credibilitate ofertelor de investiții.

Ragan a declarat pentru aceeași sursă că „FBI-ul a observat o creștere a acestui tip de fraudă”.

Într-o declarație publicată ieri, LinkedIn a încurajat utilizatorii să raporteze profilurile suspecte.

Rețeaua îi îndeamnă pe utilizatori să se „conecteze doar cu oameni pe care îi cunosc și în care au încredere”, adăugând că „Acest lucru poate include persoane care îți cer să le trimiți bani, criptomonede sau carduri cadou pentru a primi un împrumut, un premiu sau alte câștiguri”.

Pe lângă acest îndemn, LinkedIn a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a depista și pe cont propriu eventualele tentative de fraudă.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele