04 mai 2022 | 18:32

Tehnicile folosite de hackeri în 2022 ca să-ți fure datele din telefon. Cum te poți proteja

News
Tehnicile folosite de hackeri în 2022 ca să-ți fure datele din telefon. Cum te poți proteja
Cum te poți proteja împotriva hackerilor

Tehnologia avansează, iar odată cu ele și sistemele de securitate. Cu toate acestea, hackerii găsesc mereu metode pentru a face rost de datele noastre personale sau de cardurile bancare. Iată cum îți proteja datele de hackeri.

Cum acționează hackerii

În primul rând, ar trebuie să te gândești de două ori atunci când vrei să-ți faci public numărul de telefon în spațiul online. Hackerii pot face o mulțime de lucruri cu el. De asemenea, ar trebui să folosești parole foarte puternice și complexe, astfel încât datele tale să fie protejate în totalitate.

O modalitate des întâlnită și folosită de infractori implică contactarea furnizorului de telefonie mobilă. Hackerii îți pot fura identitatea și se pot conecta la adresa ta personala de e-mail, acolo unde majoritatea oamenilor au informații personale și de valoare.

Hackerii nu au acces direct la parola ta, însă se pot folosit de telefonul mobil pentru a o afla. Dacă au acces la e-mail, se pot conecta la mai multe conturi. De asemenea, o altă metodă prin care infractorii îți pot fura datele este prin a te apela telefonic.

Dacă ți se pare că ești victima unei astfel de infracțiuni, cel mai indicat ar fi să contactezi furnizorul de telefonia mobilă și să blochezi linia, pentru ca infractorii să nu folosească numărul tău de telefon, apoi să anunți organele responsabile.

Un hacker român a colaborat cu rușii

Un român ar fi susținut activitatea grupării de hackeri Killnet, o grupare rusă, și ar fi fost implicat în atacurile cibernetice din ultimele zile din România. Acesta a fost identificat în Marea Britanie de către autorități.

„A fost identificată o persoană, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin identificarea unor siteuri care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare”, a spus, marți, ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministrul a mai precizat că autoritățile din Regatul Unit au efectuat o serie de percheziții domiciliare la adresa românului bănuit că ar fi participat la desfășurarea atacurilor informatice împotriva României. Acesta se află în acest moment în custodia autorităților britanice

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Marile schimbări în imobiliare. Ce locuințe au ajuns la modă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro