Muncitorii din agricultură, „amenințați” de roboții care culeg fructe: invențiile care ar putea schimba tot

Muncitorii din agricultură, „amenințați” de roboții care culeg fructe: invențiile care ar putea schimba tot

În cazul în care lucrezi în agricultură, află că jobul tău s-ar putea să nu mai fie unul sigur pentru multă vreme. Îți vom explica imediat de ce.

Industrializarea a cuprins, inevitabil, și sectorul agricol, astfel că roboții ar putea să te înlocuiască, cât de curând.

Firește, până când acel moment va veni, mai ai de așteptat. Mai ales dacă privești viteza cu care reușește robotul din videoclipul de mai jos să culeagă merele. Totuși, modele mai avansate ar putea să recupereze, în viitor, timpul pierdut.

Roboții care culeg fructe, noua senzație din agricultură: ce știu aceștia să facă

Robocrop este noua invenția a unor pasionați de robotică și a fost dezvoltat în anul 2019 de o companie britanică pe nume Fiedwork Robotics. În acest moment, robotul este specializat pe cules zmeură și se află în faza de testare, într-o seră. Bosh s-a alăturat proiectului imediat ce a văzut potențialul, în 2020.

Totuși, există multe exemple de acest fel, însă niciunul dintre ele nu a reușit să fie comercializat până acum. Acest lucru se poate schimba în viitor, evident.

Spre exemplu, robotul Traptic culege căpșuni și face asta cu o precizie impresionantă.

În ceea ce privește robotul despre care am vorbit anterior (de asemenea, cel din clipul de mai jos), acesta poate să culeagă mere și, în plus față de această activitate, este capabil să aplice și substanțe de protecție pe culturi.

Dotat cu o serie de camere, robotul dezvoltat de specialiștii de la Centrul de Cercetare Laimburg, din Italia, devine capabil să recunoască un fruct copt, adică unul perfect pentru a fi cules.

În mod evident, așa cum menționam anterior, până la revoluționarea agriculturii și renunțarea la forța de lucru umană mai este destul timp, așa că nu este cazul să intri momentan în panică, în cazul în care lucrezi în acest domeniu și citești, în momentul de față, acest articol.