Motorul de căutare, ”după gustul tău”: ar putea fi cea mai bună alternativă la Google și Bing

Motorul de căutare, ”după gustul tău”: ar putea fi cea mai bună alternativă la Google și Bing

Brave Search a lansat o nouă funcție care îți oferă o modalitate de a crea sau de a aplica filtre personalizate care schimbă modul în care sunt clasate rezultatele sale.

Se numește „Goggles” și ar putea ajuta la descoperirea surselor pe care s-ar putea să nu le găsești imediat pe motoarele de căutare tradiționale precum Google.

Dacă te îngrijorează că motoarele de căutare web obișnuite ar putea fi părtinitoare, nu îți face griji – Brave crede că te poate ajuta. Compania a introdus o funcție beta Goggles pentru Brave Search (în sine nu mai este o versiune beta) care permite oricui să își stabilească propriile criterii pentru clasarea căutării. Poți rafina căutarea pentru a muta atenția către bloguri în loc de trusturile de știri majore, de exemplu.

Poți crea, modifica sau utiliza clasamentele altora doar executând o căutare și atingând butonul „Ochelari de protecție”. Atunci nu va trebui să-ți petreci timp pentru a-ți regla rezultatele. O comunitate ar putea, de asemenea, să partajeze Goggles pentru a evidenția mai constant site-urile pe care le folosește cel mai des.

Un altfel de de serviciu

Brave prezintă instrumentul ca o folie la algoritmii pe care Google și Bing de la Microsoft îi folosesc pentru a prioritiza unele rezultate de căutare în timp ce le minimiză pe altele. Acei furnizori de algoritmi de căutare spun că se concentrează pe surse de încredere de informații și, în alt mod, ajută utilizatorii să descopere conținut util, dar Brave susține că Goggles poate ajuta la combaterea prejudecăților inerente tehnologiei concurenților săi mai mari.

Caracteristica poate avea ca rezultat atât aspecte pozitive, cât și capcane. Deși acest lucru te poate ajuta să găsești mai ușor site-uri mai mici sau opinii diferite care sunt adesea îngropate în rezultatele căutării convenționale, ar putea întări, de asemenea, think tank-urile în care vezi doar conținut care este în acord cu opiniile tale actuale. Ca și în cazul restului internetului, poate fi necesar să utilizezi Goggles pentru a evita crearea unei „camere de ecou”.

Citește și: