Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă

Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă

Este ușor să îți păstrezi telefonul încărcat. Urmărește nivelul bateriei și conectează-l la priză atunci când aceasta scade. Dar menținerea bateriilor sănătoase pe termen lung este o provocare mult mai complicată.

Bateriile litiu-ion pe care le avem în aproape toate gadgeturile noastre sunt destinate chimic să se degradeze în timp, menținând o încărcare mai mică decât obișnuiau. Este imposibil să oprești acest proces, dar este posibil să îl încetinești.

Pentru cele mai bune modalități de a amâna inevitabilul, Isidor Buchmann, CEO și fondator al Cadex Electronics, a vorbit despre cum trebuie să îți protejezi bateriile, ca să le prelungești “viața”.

Iată ce faci, probabil, greșit.

Telefonul nu trebuie să fie încărcat până la 100%

Este greșit să-ți încarci telefonul până la 100%? „Not great, not terrible”, dar mai mult „terrible”.

Poți sta mai liniștit, într-adevăr, când bateria smartphone-ului tău arată că e încărcat la maxim, dar, de fapt, nu este ideal pentru baterie.

„Unei baterii litiu-ion nu-i place să fie încărcată complet”, spune Buchmann. „Și nu-i place să fie complet încărcată și caldă”.

Dacă ești pe un dispozitiv care rulează iOS 13 sau o versiune ulterioară, ai noroc, deoarece noua opțiune de încărcare optimizată a bateriei de la Apple îți permite să faci exact acest lucru. În acest fel, poți evita să ajungi până la 100% peste noapte și, în schimb, pur și simplu faci o completare pe parcursul zilei.

Este greșit să-ți lași telefonul să se descarce la 0%? Nici asta nu e grozav.

Încărcarea completă a bateriei este mai puțin ideală și la fel este și descărcarea până la zero. În timp ce bateriile mai vechi cu nichel-cadmiu aveau o „memorie” care putea fi perturbată de orice altceva decât de un ciclu complet de la plin la gol, bateria modernă litiu-ion detestă ambele extreme.

În ce procent ar trebui să îți încarci telefonul?

Într-o lume perfectă, bateria ta nu scade niciodată sub 20% și, de asemenea, nu trece niciodată peste 80%.

Este greșit să-ți încarci telefonul de mai multe ori pe zi? Nu! Este bine.

Bateriile litiu-ion trebuie să fie încărcate în reprize scurte, așa că încărcarea pentru 5% o dată și 10% peste câteva ore este nu numai bine, ci și recomandabil.