07 apr. 2022 | 12:55

Motivul pentru care filmele Marvel au priză la public: ce a spus regizorul „Avengers: Endgame”

ACTUALITATE
Motivul pentru care filmele Marvel au priză la public: ce a spus regizorul „Avengers: Endgame”

Regizorul „Avengers: Endgame”, Joe Russo, a dezvăluit de ce filmele Marvel au atât de mult succes. Răspunsul este, în mod evident, mult mai simplu decât ți-au putea imagina, într-o primă instanță.

Se pare că doza de umor din ele face toată diferența din lume.

Având încasări de 25,6 miliarde de dolari la box office-ul mondial, MCU este cea mai de succes franciză de film din toate timpurile, în ultimii 14 ani.

Secretul succesului Marvel, umorul, este de părere regizorul „Avengers: Endgame”

Un aspect definitoriu al MCU este simțul umorului francizei, care își are originea încă de pe vremea lansării „Iron Man”, în 2008. Deoarece filmul nu avea un scenariu pus la punct și trebuia să se bazeze pe abilitățile de improvizație ale lui Robert Downey Jr., s-a ajuns la concluzia că un pic de umor ar putea să aducă un plus de valoare producției. Pariul a fost, fără dar și poate, câștigat.

Mai mult, franciza și-a cimentat drumul spre succes cu „The Avengers”, umorul și inteligența scenariului fiind definitorii viitorului succes. Filmele MCU ulterioare au încercat să urmeze linia. Elementele comice sunt, în acest moment, la fel de apreciate de public ca scenele de acțiune.

Russo dezvăluie exact de ce filmele MCU au atât de multă comedie în ele și spune că acest aspect ar fi, de fapt, cheia succesului Marvel.

Joe Russo a mărturisit, de asemenea, că președintelui Marvel Studios, Kevin Feige, îi place să testeze filmele Marvel pentru a vedea dacă și, mai ales, cum bucură publicul de ele.

„Ei bine, secretul Marvel este că lui Kevin îi place ca filmele să fie distractive, nu? Și distracția implică, de obicei, umor și cred că Kevin se pricepe foarte bine la testarea filmelor – cred că îi place să stea la proiecția de test și să observe reacția publicului”, a declarat regizorul „Avengers: Endgame”, în acest context.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele