Moment bizar în Rusia. O femeie care protesta a fost arestată pentru că avea pancarta goală

Moment bizar în Rusia. O femeie care protesta a fost arestată pentru că avea pancarta goală

Represaliile regimului Putin continuă în Rusia, după ce mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de războiul inițiat de liderul de la Kremlin în Ucraina. Poliția rusă a făcut mai bine de 5000 de arestări de la debutul conflictului, iar recent a uimit printr-o măsură bizară, după ce o femeie care protesta a fost arestată deși pancarta sa nu conținea niciun text. Momentul a fost filmat și postat pe internet.

Momentul în care o femeie care protesta a fost arestată, deși avea pancarta goală

Polițiștii ruși au recurs din nou la măsuri dure asupra cetățenilor, după ce oamenii au continuat să iasă în stradă și să își exprime nemulțumirea față de regimul lui Vladimir Putin și decizia liderului de la Kremlin de a invada statul vecin, Ucraina. Recent, o femeie a fost arestată dintr-un motiv ciudat, după ce aceasta a fluturat o pancartă goală, pe care nu era scrisă nicio lozincă.

Sâmbătă, o tânără din Novgorod a fost săltată de polițiștii rușii pentru că protesta în centrul orașului, ținând în mână o pancartă albă. Imaginile cu forțele ruse care o iau pe sus pe femeie au devenit virale pe rețelele de socializare. Această acțiune reprezintă o nouă dovadă că represalii regimului lui Putin sunt modalitatea prin care autoritățile ruse se poziționează împotriva manifestărilor cetățenilor și față de orice formă de protest.

Regimul de la Kremlin, măsuri dure asupra populației

De la debutul războiului dintre Rusia și Ucraina, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în aproximativ 50 de orașe de pe teritoriul rus, manifestându-și dezacordul cu decizia lui Putin de a invada țara vecină. Manifestații au avut loc inclusiv la Moscova, în apropiere de Kremlin, unde autoritățile au decis sporirea măsurilor de securitate.

Forțele de represiune ale lui Vladimir Putin au acționat de fiecare dată brutal împotriva protestatarilor, peste 4500 de arestări fiind anunțate în rândul cetățenilor care și-au manifestat părerile împotriva acțiunilor liderului țării. Cetățenii ruși sunt încurajați să răstoarne regimul de la Kremlin, iar mesaje importante au venit inclusiv din partea președintelui ucrainean.

„Cetățenii Federației Ruse fac o alegere în aceste momente. În aceste zile. În aceste ore. Între viață și sclavie. Astăzi, mâine, săptămâna viitoare. Este încă posibil să învingem răul fără pagube irecuperabile. Dacă rămâneți tăcuți, doar sărăcia va vorbi pentru voi mai târziu. Și doar represiunea va răspunde. Nu fiți tăcuți!”, a fost mesajul de încurajare transmis de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, către cetățenii ruși.

Deocamdată, autoritățile din Rusia au decis să blocheze accesul populației la cele mai importante rețele de socializare, susținând că astfel sunt împiedicate escaladările manifestațiilor, care se discutau prin intermediul acestor canale de comunicare.

Citește și: