Modern Warfare, imposibil de jucat pe PS5: legătura cu modul Warzone

Modern Warfare, imposibil de jucat pe PS5: legătura cu modul Warzone

Unii proprietari de PlayStation 5 se luptă să joace Call of Duty Modern Warfare din 2019 pe consolele lor.

Când încearcă să acceseze oricare dintre cele trei componente ale jocului – Campanie, Multiplayer și Spec Ops – jucătorii sunt întâmpinați cu un mesaj care spune că pachetele de date necesare nu sunt instalate.

Atunci încep problemele. Când jucătorii urmează instrucțiunile de descărcare a pachetelor de date, ei se confruntă cu un mesaj care spune că instalarea lor a fost „suspendată”. Nu există nicio altă sugestie cu privire la ceea ce cauzează acest lucru.

Jucătorii sunt blocați într-un limbo, în care pachetele de date nu se vor descărca, dar nu există o modalitate evidentă de a reporni descărcarea și de a încerca din nou.

Dar cel mai flagrant aspect al acestei situații este faptul că Activision a fost conștient de această problemă de luni de zile și încă nu o remediază.

Privind instrumentul de urmărire a erorilor de pe pagina de asistență a Activision, chiar această problemă este listată. Dar nu se pare că există vreun plan de remediere, pagina fiind actualizată ultima dată în martie.

Warzone, un coșmar absolut

Dar chiar și cei care nu se confruntă cu această problemă, jocul Modern Warfare de la integrarea Warzone a fost un coșmar absolut.

Cu aproape fiecare patch Warzone, pachetele de date pentru a juca Modern Warfare sunt șterse, forțând jucătorii să descarce din nou sute de gigaocteți de date.

Mizeria nu se termină aici. O parte din motivul pentru care aceasta este o astfel de problemă se datorează dimensiunii mari a jocului. Versiunea actuală ocupă aproape 200 GB de stocare.

Pe măsură ce dezvoltarea Warzone (și, prin urmare, lansatorul Modern Warfare) a fost trecută între dezvoltatori din 2019, a fost depusă o cantitate imensă de muncă pentru optimizarea amprentei jocului.

Dar natura sistemului de operare PlayStation înseamnă că fiecare nouă optimizare necesită împingerea unui nou pachet de date – și acele pachete se adună.

Acesta este probabil motivul pentru care mulți jucători s-au chinuit să descarce pachetele adecvate pentru a juca jocul – deoarece este aproape imposibil să-ți dai seama care este cel potrivit!

Ceea ce este izbitor este că, indiferent câte probleme afectează lansatorul, aproape sigur vei putea juca Warzone. Și asta vorbește despre problema cheie.

Pe măsură ce Warzone a devenit un hit, Activision a mutat toate resursele de dezvoltare către modul, abandonând cu totul Modern Warfare.