Misterul pilotului care a căzut din avion. Tânărul de 23 de ani a dispărut în timpul zborului

Misterul pilotului care a căzut din avion. Tânărul de 23 de ani a dispărut în timpul zborului

Charles Hew Crooks, în vârstă de 23 de ani, care nu avea alcool sau droguri în organism, i-a spus pilotului că se simțea rău înainte de a cădea și a murit pe 29 iulie, au declarat autoritățile.

Moartea pilotului care a căzut dintr-un avion bimotor în Carolina de Nord, în luna iulie, a fost un accident, potrivit raportului de autopsie al acestuia.

Charles Hew Crooks, în vârstă de 23 de ani, care era copilotul avionului CASA CN-212 Aviocar pe 29 iulie, a suferit multiple leziuni provocate de o cădere accidentală, potrivit raportului de autopsie obținut miercuri de NBC News de la biroul medicului legist șef din Carolina de Nord.

Raportul a concluzionat că Crooks „nu avea nicio boală naturală semnificativă”.

Un raport toxicologic a arătat că Crooks a fost testat pentru amfetamine, cocaină și opioide și că „testele toxicologice nu au detectat alcool sau droguri comune de abuz”.

Crooks zbura pentru o companie privată care parașuta parașutiști de pe o rampă din spate, pe un mic câmp privat, se arată în autopsie. În timpul celei de-a treia apropieri de aterizare a avionului, trenul de aterizare a fost avariat.

„I-a spus pilotului că simte că i se va face rău”

Fără nimeni la bord, cu excepția lui Crooks și a pilotului, aeronava s-a îndreptat spre Aeroportul Internațional Raleigh-Durham și a notificat controlul traficului aerian cu privire la problema trenului de aterizare. Autopsia a arătat că avionul a întâmpinat apoi turbulențe, iar Crooks i-a spus pilotului că nu se simțea bine.

„Zburau la aproximativ 1000 de metri cu rampa din spate deschisă pentru ventilație. Avionul a întâlnit turbulențe moderate”, se arată în raport. La un moment dat, decedatul (copilotul) a deschis o fereastră a cabinei de pilotaj pentru ventilație și, posibil, pentru a vomita.

La ceva timp după aceea, el i-a spus pilotului că simte că i se va face rău și și-a cerut scuze. Apoi a părăsit cabina de pilotaj spre rampa din spate deschisă; la un moment dat, pilotul și-a dat seama că se pare că a căzut din aeronavă”.

Potrivit unui raport preliminar privind incidentul întocmit de National Transportation Safety Board, Crooks părea „vizibil supărat„ când i-a spus pilotului că se simte rău și că are nevoie de aer.

Pilotul, care nu a fost identificat în mod public, le-a spus anchetatorilor că Crooks nu părea să ajungă la o bară aflată la aproximativ 2,5 metri deasupra rampei, se arată în raport.