Ministrul Sănătății, avertisment grav despre cazurile de COVID. Ce urmează să se întâmple

Ministrul Sănătății, avertisment grav despre cazurile de COVID. Ce urmează să se întâmple

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în România există în continuare transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, oficialul avertizând că numărul de cazuri noi de persoane infectate va crește marți la aproximativ 5.000. Dacă se va constata că există probleme în ceea ce priveşte gradul de spitalizare, vor fi luate măsuri suplimentare din punct de vedere medical, potrivit oficialului. Mai multe detalii, în continuare.

Ministrul Sănătății, avertisment grav în contextul pandemiei

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează că în țara noastră încă există transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, acesta considerând că, marți, numărul de cazuri noi de COVID-19 va ajunge la circa 5.000.

„Dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în cneea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical“, a declarat Rafila.

Oficialul din Sănătate a punctat că evoluția numărului de cazuri nu poate fi prezisă, însă se încearcă menținerea controlului. Totodată, acesta a reamintit că testarea în centrele deschise în București rămâne valabilă.

„Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi, sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară. Evoluţia nu putem să o ştim.

Noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de unu şi, din cauza asta, toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienţilor atât la medicii de familie, cât şi în ambulatoriile pe care le-am pus la punct şi, bineînţeles, în spitale rămâne deschisă.

Mai mult, testarea în centrele deschise în Bucureşti rămâne accesibilă. Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical“, a afirmat Alexandru Rafila.

Citește și: Cresc cazurile de COVID. Peste 4.000 de infectări și 33 de decese în ultimele 24 de ore. Cum este situația la ATI

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.951 de cazuri noi de COVID

Întrebat dacă restricțiile, al căror rol era prevenirea răspândirii virusului, au fost ridicate, în opinia sa, prea devreme, ministrul Sănătății a declarat următoarele:

„Nu vreau să fac astfel de comentarii, din moment ce Guvernul României a hotărât să nu mai prelungească starea de alertă este o hotărâre a Guvernului României pe care eu nu pot să o contrazic“.

Luni, Ministerul Sănătății a anunțat 1.951 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 12 mai multe decât în ziua precedentă.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.951 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 12 mai multe faţă de ziua anterioară. 227 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare“, a transmis MS.

Citește și: