Microsoft vine să te ajute: care este funcția dedicată pasionaților de jocuri

Microsoft vine să te ajute: care este funcția dedicată pasionaților de jocuri

Controlul fin asupra setărilor tale HDR pare un câștig uriaș.

Când vine vorba de fidelitatea vizuală în jocuri, HDR este noua actualitate. Aceasta înseamnă High Dynamic Range și se referă la contrastul dintr-o imagine. Totul este să obții diferența maximă între acei negru și alb, iar diferența pe care o poate face în consumul de conținut este destul de mare. Nu numai că nivelul contrastului este adesea foarte plăcut pentru ochi, dar permite și mult mai multe detalii și profunzime de culoare.

HDR este încă relativ nou pe scenă în comparație cu alte inovații tehnologice, iar implementarea poate varia foarte mult. Dar de aceea sunt încântat să văd o actualizare Windows 11 pentru a îți oferi un pic mai mult control asupra modului în care vezi conținutul HDR.

Până acum, a fost pur și simplu o comutare pentru a activa sau dezactiva HDR în Windows și, deși face o treabă bună, nu este întotdeauna corect. Uneori lucrurile vor deveni supraexpuse, pierzând calitatea și definiția, ceea ce este într-adevăr opusul a ceea ce caută HDR. Alteori nu prea se simte suficient și te lasă să te întrebi dacă funcționează.

Un pas înainte

Microsoft va lansa un glisor pentru funcția Auto HDR în Windows. Glisorul funcționează prin meniul de setări Windows, dar poate fi și ajustat din mers dacă utilizezi Xbox Game Bar.

Acest lucru ar putea fi grozav pentru unele jocuri care sunt încă puțin experimentale în ceea ce privește utilizarea tehnologiei și ar putea fi necesar să trebuiască ajustată de la caz la caz. Noul glisor poate chiar să salveze setări în profilurile jocului, astfel încât să poți apela cu adevărat la jocurile pe care le joci cel mai des pentru a avea cel mai bun nivel de HDR pentru ele.

Având în vedere creșterea popularității HDR, are sens ca Microsoft să optimizeze Windows 11 pentru a profita din plin. Există chiar și un instrument de calibrare și se spune că vor veni mai multe setări în viitor. Având în vedere cât de bine pot arăta jocurile în HDR atunci când sunt făcute corect, aceasta este o dezvoltare foarte apreciată, alături de alte funcții noi, îngrijite, cum ar fi utilizarea îmbunătățită a energiei regenerabile și pictogramele în mișcare.

Citește și: