Metoda simplă de a porta numărul la alt furnizor de telefonie: de ce ai face asta, de fapt

Metoda simplă de a porta numărul la alt furnizor de telefonie: de ce ai face asta, de fapt

Se poate spune că numărul de telefon reprezintă unul dintre apanajele identității tale. Astfel, dacă ai avut norocul „să pui mâna” pe unul ușor de ținut minte, vei face tot posibilul să-l păstrezi, indiferent de operator.

De aseamenea, indiferent de cât de ușor sau de greu de ținut minte este numărul tău, s-ar putea ca odată cu schimbarea acestuia, să pierzi legătura cu mulți prieteni sau clienți. Concluzia este clară: numărul trebuie păstrat.

Din fericire, există o metodă extrem de simplă de a-l păstra, chiar dacă nu ești mulțumit de ceea ce îți oferă furnizorul de telefonie fixă sau mobilă.

Cum îți portezi numărul în altă rețea

Să-ți portezi numărul într-o altă rețea este o operațiune mai simplă decât ai putea crede. Tot ce trebuie să faci este să mergi la noul tău furnizor, cel care se pliază mai bine pe cerințele și nevoile tale, ca mai apoi să faci o cerere la acesta, la care vei alătura o copie după actul tău de identitate.

Trebuie să reții că aceasta este o procedură rapidă doar dacă numărul tău de telefon este unul activ și dacă ți-ai achitat deja toate datoriile către fostul furnizor.

Mai mult, acest lucru se poate face chiar și dacă nu ai abonament, ci o cartelă prepay, însă tranziția se va putea face la abonament, în cadrul noului contract.

Interesant este că multe dintre companii pun la „bătaie” inclusiv oferte de nerefuzat pentru cei care aleg să se porteze în rețea, așadar, dacă ai această intenție, verifică ce ți se poate oferi.

În momentul în care te vei porta, abonamentul de la vechiul furnizor va fi anulat automat, dacă îndeplinești, firește, condițiile pentru asta.

Portarea se va realiza în maxim două zile, timp în care noul furnizor îți va oferi un număr provizoriu pe care îl poți folosi până se rezolvă, efectiv, situația.