Mercedes anunță o actualizare pentru GLC: ce autonomie va avea modelul hibrid

Mercedes anunță o actualizare pentru GLC: ce autonomie va avea modelul hibrid

Mercedes și-a dublat autonomia SUV-ului GLC plug-in hibrid la 100 km.

Modelul hibrid plug-in GLC renovat de la Mercedes-Benz va merge de două ori mai departe în modulul exclusiv electric decât predecesorul său, pentru a ține pasul cu reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile de evacuare.

Noua versiune a modelului cel mai bine vândut Mercedes poate acoperi o distanță de peste 100 de km doar cu baterie, a anunțat compania.

SUV-ul va fi oferit doar ca hibrid ușor sau plug-in, ajutând producătorul german să atingă obiectivele de emisii ale Uniunii Europene, oferind în același timp o mulțime de modele de ultimă generație cu motoare cu ardere.

„Fiind cel mai bine vândut model Mercedes-Benz în ultimii doi ani, este unul dintre cele mai importante vehicule din portofoliul nostru de produse”, a declarat Britta Seeger, șeful de vânzări al Mercedes.

Totul pentru eficiență și profit cât mai mare

Mercedes și alți producători de automobile se bazează pe profitabilitatea modelelor mai mari de motoare cu ardere pentru a ajuta la finanțarea tranziției lor către un viitor alimentat de baterii.

În timp ce compania a lansat anul trecut o versiune complet electrică a flagship-ului său S-Class, cei mai mari producători de bani includ de obicei Clasa G și modelele AMG de înaltă performanță.

Producătorul auto intenționează să-și reducă suita de mașini entry-level și să canalizeze mai mult de trei sferturi din investiția sa către vehicule de ultimă generație.

De asemenea, Mercedes s-a angajat să cheltuiască peste 40 de miliarde de euro (43 de miliarde de dolari) în acest deceniu pentru a-și electrifica gama și a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până la sfârșitul deceniului față de nivelurile din 2018.

Mercedes nu a lansat încă un preț de pornire pentru noul GLC.

Actualul model începe de la aproximativ 48.000 de euro în Germania.

Citește și: