Medvedev afirmă că Rusia se pregătește de acțiuni agresive: „NATO lângă frontiera noastră nu mai este o figură de stil“

Medvedev afirmă că Rusia se pregătește de acțiuni agresive: „NATO lângă frontiera noastră nu mai este o figură de stil“

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, amenință că întărirea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la frontierele țării sale „nu mai este o figură de stil“, motiv pentru care Moscova trebuie să fie pregătită pentru posibile acţiuni agresive.

Dmitri Medvedev a avertizat din nou NATO

Referindu-se la ameninţările cu care se confruntă acum Federația Rusă, Dmitri Medvedev a precizat că este vorba, în primul rând, de „încercarea de a extinde prezenţa alianței militare în apropiere de frontierele rusești“.

„Iar aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla“, a explicat fostul președinte rus.

Omul lui Putin dezvăluie că Rusia se pregătește de acțiuni agresive

Potrivit lui Medvedev, este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme“.

„Pentru asta este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie, (de tehnologie) puternică – şi militară şi cu dublă utilizare“, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin, în cadrul şedinţei prezidiului Consiliului pentru ştiinţă şi cercetare.

„Sancțiunile nu vor sufoca economia rusă“

De asemenea, politicianul rus a subliniat că sancţiunile aplicate țării sale constituie „război economic“, dar că „nimeni nu va reuşi să izoleze Rusia şi să sufoce economia ei“. La ora actuală, Moscova se află într-o situaţie specială, în condiţii de presiune fără precedent, a continuat Dmitri Medvedev.

„Practic, acestea nici nu sunt sancţiuni, ci, cum ni s-a spus de anumiţi responsabili străini, este un război economic – şi nimic nu mai poate fi adăugat la aceasta. Noi eram pregătiţi. Este clar că situaţia se complică, însă nimeni nu va reuşi să sufoce economia noastră, să izoleze Rusia de lume, de alte state“, a punctat oficialul rus.

Mesaj pentru Suedia și Finlanda

Mai mult decât atât, prietenul lui Putin a subliniat că „Rusia trebuie să-şi concentreze toate forţele şi resursele nu doar pentru a depăşi aceste încercări, ci pentru a ieşi din ele învingătoare“.

Săptămâna trecută, Dmitri Medvedev a avertizat NATO că, dacă Suedia şi Finlanda vor adera la organizaţia militară, Kremlinul va trebui să-şi consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfăşurarea de arme nucleare în regiunea baltică, pentru a restabili echilibrul militar.

Duminică, Moscova a lansat un nou avertisment, prin vocea reprezentantului său în Consiliul Arctic, Nikolai Korciunov, împotriva activităţii în creştere a NATO în Arctica, atenţionând asupra producerii de „incidente neintenţionate“ în regiune.

Citește și: