Mașini electrice inovează și industria bateriilor auto: ce ne rezervă viitorul

Mașini electrice inovează și industria bateriilor auto: ce ne rezervă viitorul

Adopția tot mai mare a vehiculelor electrice a împins nevoia de soluții eficiente pentru baterii, siguranță sporită și o durată de viață extinsă.

Analiza recentă a Frost & Sullivan a constatat că multe instituții de cercetare, furnizori de baterii și producători cheie de echipamente originale (OEM) colaborează pentru a dezvolta viitoare chimii ale bateriilor cu performanțe eficiente ale materialelor, costuri de producție reduse și siguranță sporită.

Pe măsură ce chimiile viitoare (în stare solidă, ion de sodiu, litiu-sulf) evoluează, acestea vor oferi o siguranță îmbunătățită, o densitate de energie crescută și capacități de încărcare rapidă, depășind provocările asociate bateriilor tradiționale Li-ion.

Industria auto a identificat mai multe limitări în tehnologia bateriilor EV și se concentrează pe producerea unei revoluții a puterii”, a declarat Aman Gupta, Mobility Research Analyst la Frost & Sullivan. „Datorită acestui fapt, industria caută progrese în ceea ce privește designul, ambalarea și chimiile alternative în pachetele de baterii”.

Noi tehnologii

„Bateriile metal-aer, cum ar fi bateriile Aluminium Air (Al-Air) și Lithium Air (Li-Air) sunt în proces de cercetare. Bateriile cu litiu-sulf (Li-S), sodiu-ion și cu stare solidă sunt în stadiu de dezvoltare și pot fi comercializate în următorii cinci ani. În plus, majoritatea OEM-urilor vor investi în producători de baterii cu stare solidă (SSB) și vor adopta SSB-uri până în 2030, în principal datorită raportului mare putere/greutate pentru viitoarele vehicule electrice”, a adăugat Gupta.

Pentru a se bucura de beneficiile chimiilor viitoare și de soluții mai eficiente pentru baterii, producătorii de baterii ar trebui:

  • Includă mai multe substanțe chimice, cum ar fi stare solidă, ion de sodiu și Li-ion, în loc să acorde prioritate unui singur tip de chimie.
  • Să colaboreze cu companii de tehnologie pentru a oferi o gamă mai mare, putere și siguranță, deoarece aproape toți producătorii de baterii și producătorii de vehicule electrice vor adopta chimicale viitoare în următorii cinci până la șapte ani pentru a depăși anxietatea și problemele legate de costuri.
  • Adopte tehnologiile viitoare pentru un management mai bun al costurilor, siguranței și termice. Eficiența costurilor va face vehiculele electrice mai accesibile pe termen lung.

Oportunități de creștere globală pentru bateriile cu litiu avansate pentru vehicule electrice și adoptarea chimiei viitoare a bateriilor este cea mai recentă adăugare la cercetarea și analizele Frost & Sullivan privind mobilitatea disponibile prin Frost & Sullivan Leadership Council, care ajută organizațiile să identifice un flux continuu de oportunități de creștere pentru a reuși în un viitor imprevizibil.