18 apr. 2022 | 15:25

Mașina Apple: cele mai recente informații sugerează un posibil software carOS

ACTUALITATE
Mașina Apple: cele mai recente informații sugerează un posibil software carOS

Un singur ecran pentru a controla totul.

Proiectul Apple Electric Car este în curs de desfășurare și se zvonește că vehiculul ar putea folosi o platformă carOS inspirată de Tesla, care rulează pe un tablou de bord similar cu cel pe care l-ai găsi pe Model 3.

DigiTimes din Taiwan raportează că gigantul din Cupertino dezvoltă în prezent o versiune personalizată. Platformă software capabilă să controleze toate funcțiile de conducere, precum și de infotainment, fie că este vorba de pornirea mașinii sau doar de redarea unui cântec prin Apple Music.

Același raport menționează, de asemenea, o unitate de control al domeniului (DCU) pentru Apple Car, care aparent se ocupă de toate procesarea necesară a datelor în timpul conducerii. Se spune că o companie coreeană fără nume lucrează la un DCU pentru Apple.

Dacă este corect, se pare că DCU și carOS s-ar ocupa mai mult sau mai puțin de tot ce se întâmplă în mașină. Cu alte cuvinte, vorbim despre ceva care depășește cu mult funcțiile cu care ai putea fi obișnuit prin experiența CarPlay existentă – hărți, muzică și alte aplicații audio.

Apple car între mit și realitate

Ar fi o surpriză uriașă dacă Apple nu ar lucra la propria tehnologie de automobile – dar acest lucru nu este o garanție că o mașină Apple adevărată va fi lansată vreodată.

Șeful Apple, Tim Cook, a fost vag cu privire la planurile companiei în ceea ce privește dezvoltarea vehiculelor, dar a sugerat că Apple se uită la un software de conducere autonomă, dacă nu chiar la o mașină fizică reală pe care să o poți conduce.

Am văzut evenimentele de lansare a produselor Apple venind și trecând fără nicio mențiune despre o mașină Apple și în mod clar ar fi o mișcare majoră a Apple, mai ales că vorbim despre un domeniu în care nu deține o experiență vastă.

A face mașini nu este ușor, așa cum a aflat Tesla, dar dacă vreo companie are resursele și know-how-ul pentru a le realiza, va fi Apple. Încă nu sunt sigur că o mașină Apple va fi lansată vreodată, dar dacă se întâmplă, ar putea fi la fel de semnificativă ca și lansarea primului iPhone.