17 oct. 2022 | 10:58

Majorarea pensiilor din România, ”mai mare decât prevedere legea”: vestea așteptată de milioane de pensionari

ACTUALITATE
Majorarea pensiilor din România, ”mai mare decât prevedere legea”: vestea așteptată de milioane de pensionari

Pensiile cresc, dar nu cu cât ai crede, ci cu mai mult. Vestea este primită cu bucurie de milioane de pensionari.

În acest context, Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, că pensiile vor fi mărite, iar această creştere va fi mai mare decât prevede legea. Acesta nu a precizat, însă, cu exactitate cu cât. De asemenea, vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că, de la 1 ianuarie, vor creşte pensiile, în România, însă nu a fost stabilit foarte clar un procent.

Milioane de pensionari așteptau vestea

“Vom avea creştere de pensii, cu siguranţă. A fost anunţată şi rămâne ultima discuţie discuţie de făcut în coaliţie când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar şi la Apărare, nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ţinut cont în sensul în care creşterea economică se reduce pe anul viitor, dar creşterea de pensii va fi şi va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. Nu o să spun procentul pentru că ştiu că este un întreg debate pe procent”, a transmis ministrul Finanţelor, la Antena3.

De asemenea, și Kelemen Hunor a susținut ideea: ”Se vor găsi bani şi pentru pensionari, fiindcă de la 1 ianuarie, conform legii, trebuie şi vom creşte pensiile. Deci, din acest punct de vedere nu este o chestiune care, dacă faci, conform legii, că până la urmă e vorba de legea salarizării, faci împotriva celorlalţi. Este o greşeală să pui tot timpul diferite categorii sociale unii împotriva altora, pensionari împotriva angajaţilor bugetari, împotriva privaţilor, intelectuali împotriva muncitorilor. Deci, astfel de chestiuni sunt total aberante şi extrem de periculoase. Putem merge din demagogie în demagogie, dar ăsta nu este un drum pe care trebuie să meargă România sau societatea din România. Distrugi orice ţesut social şi orice coerenţă socială”, a declarat vicepremierul.