Mai multe mașini au ars ca o torță în Giurgiu. Pompierii intervin

Mai multe mașini au ars ca o torță în Giurgiu. Pompierii intervin

Un incendiu masiv s-a produs, duminică după-amiază, la un centru de dezmembrări auto din localitatea Săbăreni, județul Giurgiu. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Focul se manifestă violent la mai multe rulote și mașini. Afectat de flăcări a fost şi un solar din apropiere, pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

Incendiu în județul Giurgiu

Trei rulote şi un autoturism au ars complet într-un incendiu izbucnit la un centru de dezmembrări auto din județul Giurgiu. Iar o dubiţă şi un autovehicul au fost afectate parțial. Cauza ar fi un scurtcircuit, au transmis autoritățile locale. În localitatra Săbăreni s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„În urmă cu puţin timp, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un centru de dezmembrări auto din localitatea Săbăreni. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifestă violent, la mai multe rulote şi autoturisme”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Trei rulote şi o mașină au ars complet

În incendiu au ars ca o torță trei rulote şi un autoturism, iar parţial o dubiţă şi o mașină. Focul a fost localizat și se lucrează la lichidarea acestuia. Nu sunt victime, doar pagube materiale. Afectat de flăcări a fost şi un solar aflat în apropiere, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. Se ia în calcul un scurtcircuit la un conductor/ cablu electric defect sau neizolat corespunzător, potrivit ISU Giurgiu.

La începutul lunii aprilie, pompierii din Giurgiu au fost chemați în localitatea Cosoba, la o clădire unde se organizau evenimente, care a fost cuprinsă de flăcări. Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenţie și comandă au acționat, însă, mai multe camere și bunuri din interior nu au mai putut fi salvate.

Statistici îngrijorătoare pentru Europa

Referitor la incendii, un raport al Comisiei Europene, dezvăluit la finalul anului 2021, a oferit o statistică sumbră. Nu mai puțin de 340.000 de hectare au ars în UE, în 2020, o suprafață cu 30% mai mare decât Luxemburgul! Iar România a fost cea mai afectată țară din blocul comunitar de incendiile de pădure în 2020.

Până la momentul colectării datelor de către CE, aproape 0,5 milioane de hectare au fost făcute scrum, 61% dintre acestea fiind păduri a căror regenerare va dura mulți ani.

Citește și: