Lyft și Motional lansează Robotaxiurile: unde poți să te plimbi cu ele

Lyft și Motional lansează Robotaxiurile: unde poți să te plimbi cu ele

Firma de servicii de transport Lyft și Motional au anunțat lansarea noului robotaxi bazat pe IONIQ 5 de la Motional, un vehicul autonom (AV) conceput pentru funcționarea completă fără șofer, în rețeaua Lyft din Las Vegas.

Lansarea este următoarea piatră de hotar în perioada premergătoare serviciului complet fără șofer al Motional și Lyft, care plănuiește să înceapă în 2023 și să se extindă în mai multe orașe din SUA. Aceasta este prima dată când membrii publicului vor experimenta IONIQ 5 AV de la Motional, care este primul AV complet electric care debutează pe rețeaua Lyft.

Motional și Lyft au desfășurat curse autonome în Las Vegas din 2018, iar acum clienții Lyft vor fi printre primii care experimentează noul AV Motional, care are o experiență de utilizator personalizată concepută pentru o călătorie complet autonomă.

Aceasta înseamnă că utilizatorii își pot controla cu ușurință călătoria fără asistență din partea unui șofer. Experiența îmbunătățită include deblocarea ușilor prin aplicația Lyft și începerea călătoriei sau contactarea asistenței pentru clienți din noua aplicație Lyft AV din mașină.

Următorul pas

Motional și Lyft intenționează să facă următorul pas în adoptarea în masă a curselor autonome. Serviciul lor complet fără șofer plănuiește să se lanseze în Las Vegas în 2023, înainte de a se extinde în alte orașe mari din SUA.

„Motional și Lyft au o cale clară către comercializarea pe scară largă a vehiculelor autonome de Nivel 4”, a declarat Karl Iagnemma, Președintele și CEO al Motional.

„Am condus industria în operațiuni comerciale de ani de zile, iar lansarea de astăzi semnalează că suntem pe cale să oferim un serviciu complet fără șofer anul viitor. Pasagerii din Las Vegas pot experimenta acum IONIQ 5 AV de la Motional, care va face ca acest serviciu să devină realitate. Prin parteneriatul nostru strategic cu Hyundai, IONIQ 5 AV este complet personalizat pentru funcționarea fără șofer, menținând în același timp confortul și designul premiat al vehiculului.”

„Lansarea IONIQ 5 de la Motional în rețeaua Lyft din Las Vegas reprezintă un progres extraordinar în viziunea noastră de a face un viitor electric, autonom și comun într-o realitate pentru oamenii de pretutindeni”, a declarat Logan Green, CEO și co-fondator Lyft.

„Construirea unei experiențe pe care călăreții Lyft o iubește este esențială pentru promovarea acestei tehnologii, iar lansarea de astăzi oferă cicliștilor acces la tehnologia autonomă Motional într-un mod care se va simți perfect, familiar și personalizat, totul într-o rețea în care deja au încredere. Proiectăm o experiență autonomă în care singura așteptare pentru călăreți este să se relaxeze și să se bucure de plimbare.”

Etichete: