Lovitura zilei de la cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru gospodării: noi scumpiri

Lovitura zilei de la cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru gospodării: noi scumpiri

Piața internă de energie continuă să ofere surprize cât se poate de neplăcute consumatorilor persoane fizice. Cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru populație vine cu o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât prețul actual.

Este vorba despre gigantul Engie, care oferă consumatorilor care n-au trecut în piața energetică o ofertă mult mai scumpă. Vorbim despre un preț de 2,7 ori mai mare, iar oferta începe să fie aplicată de la data de 1 iulie 2022.

Cât de dur va fi resimțită scumpirea în buzunarul consumatorilor

Din fericire, datorită măsurilor aplicate de Guvern asupra pieței de energie, impactul scumpirii ofertei Engie nu va fi unul dur. În vigoare sunt măsuri de plafonare a prețurilor, pentru un an de zile, conform dispozițiilor guvernamentale, ceea ce îi ajută foarte mult pe români să nu resimtă un șoc mare al creșterii prețurilor.

„Este adevărat că acești clienți plăteau acum unul dintre cele mai bune prețuri din piață, prin comparație, de 0,21 lei/kWh de gaz fără TVA. Așadar noul preț oferit acestor clienți este de 2,7 ori mai mare față de ce plătesc acum”, arată o analiză economica.net.

“Te asigurăm că pentru toate ofertele noastre depunem eforturi pentru a asigura prețuri și condiții avantajoase tuturor clienților noștri, indiferent de context. Astăzi, cu atât mai mult, în fața unor condiții dificile, facem tot posibilul să diminuăm efectul creșterilor de preț fără precedent și să găsim soluții, în primul rând, responsabile şi prudente, care, mai presus de toate, să nu afecteze continuitatea alimentării cu gaze naturale a clienţilor noștri.

Actualele prețuri de furnizare sunt puternic influențate de volatilitatea și creșterea prețurilor gazelor naturale, pe fondul incertitudinilor create de contextul actual al pieței”, arată Engie în notificarea pe care o trimite în această perioadă clienților vizați de schimbare.

Pentru consumatorii care n-au ales o ofertă de pe piața concurențială nu ar trebui să fie o surpriză faptul că prețurile cresc. ANRE  a avertizat de nenumărate ori cu privire la aceste riscuri, îndemnând cetățenii să treacă în piața concurențială, unde beneficiază de tarife mai avantajoase în raport cu piața liberă de energie sau gaz natural.

Citește și: