Locul din România unde te simți ca în Deltă și ești tratat regește: unde se află

Locul din România unde te simți ca în Deltă și ești tratat regește: unde se află

Atunci când spui „deltă”, te gândești automat la locul unic din România și chiar din Europa, adică la acel punct în care Dunărea se varsă în Marea Neagră. Chiar și așa, acest termen s-ar putea să-și piardă unicitatea de-acum încolo.

În cazul în care nu știai, pe lângă celebra Delta Dunării, mai nou există încă un loc care rivalizează, atât din punct de vedere al frumuseții naturale, cât și atunci când vorbim despre amenajări și posibilitate de petrecere a timpului liber într-un cadru senzațional.

complex-turistic-siret-zagazaga
Complex turistic / Foto: Zaga Zaga

Delta de lângă Siret, locul din România unde îți poți plănui câteva zile de relaxare și distracție

România este, într-adevăr, o țară frumoasă, însă subevaluată, din pricina lipsei de interes a autorităților, dar și a investitorilor, din ultima perioadă. În ceea ce îi privește pe cei din urmă menționați, se pare că acest lucru tinde să se schimbe, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Noua „deltă” din România poate fi găsită în apropierea Siretului și există datorită unui investitor care a ales să folosească cu cap fonduri europene.

Complexul Zaga Zaga, sau „Delta Siretului”, așa cum i se mai spune, se întinde pe o suprafață de 82 de kilometri pătrați și se află foarte aproape de Drumul European 85, imediat după intersecția de la Tișița.

Complex turistic / Foto: Zaga Zaga
Complex turistic / Foto: Zaga Zaga

Aici, turiștii pot petrece clipe de liniște, având parte, totodată, și de metode de a se distra.

„Este un concept unic chiar şi pentru Europa. Pentru acest complex şi ferma piscicolă s-au folosit doar fonduri europene şi bani împrumutaţi de la bănci, fără fonduri de investiţii sau alte surse de finanţare“, spune Eugen Radu, unul din administrarii ZagaZaga, citat de ziare.com.

În cazul în care te întrebi ce poți face aici, află că acest complex are spații de cazare luxoase (aproximativ 200 de locuri), pisicină, terenuri de tenis, locuri de joacă sau restaurant cu specific perscăresc, printre multe altele.

În plus, trebuie să știi că aici nu ai voie să intri cu mașina, complexul fiind structurat de-așa natură încât să respecte normele de mediu. Îți vei lăsa mașina la intrare, iar de acolo vei fi preluat de o trăsură cu cai, ce se vrea a fi un fel de taxi ecologic care, pe deasupra, are natura de a te întoarce în timp.

În cazul în care ești interesat, află că redacția noastră a mai vorbit, în trecut, despre acest loc minunat.