Kremlin: „Rusia a folosit doar o fracțiune din potențialul său în operațiunea din Ucraina”

Kremlin: „Rusia a folosit doar o fracțiune din potențialul său în operațiunea din Ucraina”

Rusia a folosit doar o mică parte din potențialul său în „operațiunea militară specială” din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în fața presei.

Rusia nu și-a folosit tot potențialul în războiul cu Ucraina

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia abia a început în Ucraina și a provocat Occidentul să încerce să o învingă pe câmpul de luptă, insistând în același timp că Moscova este în continuare deschisă la ideea unor discuții de pace. citeste mai departe

„Potențialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosită în operațiunea specială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o teleconferință cu reporterii.

Invazia rusă în Ucraina, care a început la 24 februarie, continuă, cu victime din ce în ce mai multe de ambele părți.

Forțele ucrainene opun rezistență în estul țării, unde centrul războiului s-a mutat, iar președintele Volodimir Zelenski cere în mod regulat lumii să facă mai mult pentru a ajuta. Guvernele din întreaga lume au impus sancțiuni grele împotriva Moscovei, dar nu au intervenit direct, de teamă să nu declanșeze un conflict mai amplu.

Lavrov respinge criticile Occidentului

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, respinge ceea ce el a catalogat drept criticile „frenetice” ale Occidentului față de războiul din Ucraina la o reuniune a G-20, reproșându-le rivalilor Rusiei că au distrus o șansă de a aborda problemele economice globale.

„În timpul discuției, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G-20, de a aborda problemele economiei mondiale”, a declarat Lavrov.

El a spus că discuția occidentalilor „s-a abătut aproape imediat, imediat ce au luat cuvântul, de la criticile frenetice la adresa Federației Ruse în legătură cu situația din Ucraina. ‘Agresori’, ‘invadatori’, ‘ocupanți’, ‘ocupanți’ – am auzit multe lucruri astăzi”, a spus Lavrov.