Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la legile securității: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”

Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la legile securității: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, despre proiectele celor 10 legi ale securității naționale. El a declarat că sunt doar „un prim draft”, care nu era destinat publicului larg.

Șeful statului, declarație pe legile securității

”Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a spus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

”Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securitati.

Sunt speculații pur și simplu eroante, eronată e și scurgerea acestor prime forme către media și, în final, am trecut de această fază.

Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastră să fie corectat. Ingrijorarile nu sunt necesare”, a răspuns marți șeful statului la o întrebare adresată de Euronews România.

Șeful statului a fost întrebat dacă mandatul șefilor de servicii ar trebui să fie limitat.

”E o discuție care se poartă și în final, când vom avea proiectele care să fie prezentate publicului, aceste chestiuni vor fi scrise acolo. Nu vreau să mă pronunț acum”, a spus el.

 

Citește și: