KIA vrea să salveze țestoasele: cea mai nouă mașină, pentru un mediu mai curat

KIA vrea să salveze țestoasele: cea mai nouă mașină, pentru un mediu mai curat

Țestoasele marine sunt vitale pentru sănătatea ecosistemelor oceanice din întreaga lume.

Problema este că doar unul din 1.000 supraviețuiește până la maturitate, deoarece puii mor de deshidratare dacă nu ajung la ocean suficient de repede. Ca să nu mai vorbim de faptul că braconajul și distrugerea habitatului au afectat negativ toate cele șapte specii de țestoase, majoritatea fiind acum pe cale de dispariție.

Sea Turtle Inc. este o organizație non-profit din Texas a cărei misiune este să conducă eforturile de conservare a țestoaselor marine de pe insula South Padre, salvarea și reabilitarea țestoaselor rănite și apoi eliberarea lor înapoi în habitatul lor natural. Nu este o muncă ușoară, iar Kia America dă o mână de ajutor.

Ca parte a inițiativei sale „Accelerate The Good” (și a doua fază a parteneriatului cu organizația non-profit), marca sud-coreeană a donat celor de la Sea Turtle un SUV Sportage 2023 personalizat pentru a ușura activitățile zilnice ale organizației.

O inițiativă drăguță

„Am lucrat îndeaproape cu experții de la Sea Turtle Inc pentru a modifica acest SUV Sportage X-Pro pentru a răspunde în mod specific nevoilor lor în ceea ce privește performanța, confortul, funcționalitatea și funcționarea, în special atunci când sunt conduse în zone în care sunt prezente cuiburi de țestoase marine. ”, a declarat Russell Wager, vicepreședinte, marketing, Kia America.

Pe lângă vopseaua personalizată pentru caroserie și insigna „Turtle Charged”, SUV-ul personalizat pentru broaște țestoase are un cârlig de remorcare special modificat, anvelope de joasă presiune potrivite pentru teren nisipos, soluții de depozitare personalizate pentru transportul ouălor, puilor de țestoase marine și chiar țestoase de mare adulte reabilitate, precum și lumini LED roșii.

De ce roșii? Studiile au arătat că țestoasele marine tolerează mai bine lumina roșie decât farurile albe standard de pe Sportage.

Atât Kia, cât și Sea Turtle Inc vor lansa o serie de scurte videoclipuri pe rețelele sociale care documentează parteneriatul lor, precum și designul și construcția vehiculului personalizat pentru salvarea țestoaselor.

Etichete: