Jurnalista Emilia Șercan acuză o tentativă de intimidare și discreditare. Guvernul solicită o anchetă

Jurnalista Emilia Șercan acuză o tentativă de intimidare și discreditare. Guvernul solicită o anchetă

Jurnalista de investigație, Emilia Șercan, a lansat public acuzații de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă, denunțând totodată o tentativă de intimidare și discreditare a sa. Prin vocea purtătorului de cuvânt al Executivului, premierul a cerut o anchetă în acest caz. Reacția Guvernului la acuzațiile lansate de jurnalistă, în rândurile de mai jos.

Guvernul reacționează la acuzațiile Emiliei Șercan

Guvernul susţine total libertatea presei, iar premierul a cerut o anchetă privind orice formă de ameninţare la adresa jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a vinovaţilor, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României susține total libertatea presei. România este o țară democratică, în care dreptul la informare și libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităților competente ca orice formă de intimidare a jurnaliștilor sa fie investigată, iar vinovații trași la răspundere“, a declarat Cărbunaru.

Reacția guvernului nu face însă referire explicită la cazul ziaristei Emilia Șercan.

În cursul zilei de luni, Emilia Șercan a postat un mesaj pe rețelele sociale, în care susținea că statul român a pornit o „operațiune de kompromat“ împotriva ei, după ce a publicat ancheta jurnalistică prin care îl acuză de plagiat în teza de doctorat pe premierul României.

„Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze“, a scris Emilia Șercan.

Citește și: S-a găsit soluția împotriva plagiatului doctoratelor și licențelor, în sfârșit: registrul unic al actelor de studii

Jurnalista susține că a depus trei plângeri penale

Jurnalista a mai dezvăluit că, după publicarea anchetei care îl viza pe prim-ministrul României, în decurs de o lună, a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare, pentru care a depus trei plângeri penale la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului București.

În această dimineață, Emilia Șercan a revenit, acuzându-l pe premierul Ciucă și pe ministrul de Interne că nu au avut nicio reacțiile la afirmațiile ei. Pe această cale, jurnalista le-a adresat celor doi oficiali mai multe întrebări publice.

„Au trecut 24 de ore de când am denunțat public o operațiune de kompromat care a avut ca bază o probă pe care eu am pus-o în mâinile poliției, iar premierul României, Nicolae Ciucă, și ministrul de Interne, Lucian Bode, nu au avut nicio reacție“, a notat Șercan pe Facebook.

 

Citește și: