Insula care a schimbat harta României, efectul este natural: de ce nu poate fi cumpărată

Insula care a schimbat harta României, efectul este natural: de ce nu poate fi cumpărată

Insula Sacalin este, poate cea mai interesantă regiune din România, iar asta din câteva motive destul de evidente.

Se pare că, oricât s-ar vrea, nimeni nu poate cumpăra această bucată de pământ și îți vom explica imediat de ce. Mai mult, această insulă are darul de a schimba constant suprafața țării noastre, cea mai recentă actualizare menționând șase kilometri pătrați.

Insula Sacalin
Insula Sacalin

Fenomenul natural spectaculos de la Insula Sacalin

Practic, suprafața României crește permanent în zona Sacalin. „De altfel, ne așteptăm ca în următoarele decenii, Sacalin să devină o peninsulă care să se întindă pe o suprafață mai mare decât insulele de acum, iar acesta este efectul natural al aluviunilor Dunării depuse de curenții marini.

Se întâmplă schimbări similare și pentru râurile care fac frontieră cu statele vecine, precum Prut, Tisa sau Mureș, în momentul în care își schimbă cursul, dar mai ales pe țărmul Mării Negre, unde este efectul aluviunilor depuse”, a declarat Serghei Maximov, ghid turistic Delta Dunării, citat e imopedia.ro.

Trebuie menționat că Insula Sacalin este rezervație naturală încă din anul 1938, de atunci, suprafața acesteia mărindu-se în mod continuu, inclusiv prin alipirea a două insule.

„Suprafața totală a teritoriului este de 238.397 km2. Suprafața totală a României a fost actualizată de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, cu modificările și completările ulterioare”, informează INS.

Aici, poți găsi faună și floră rară, inclusiv 230 de specii de păsări ce habitează această insulă.

Devine lesne de înțeles de ce nimeni, niciodată (sperăm noi) nu o va putea cumpăra vreodată. Mai mult decât atât, turismul este total interzis aici, întocmai pentru a nu disturba speciile rare.

Evident, există presiuni din partea oamenilor de afaceri, iar turismul fraudulos este un fenomen care, din păcate, nu poate fi stopat nici măcar cu amenzi.