Instagram reinventează regulile jocului și te ajută să ștergi tot ce ai postat: de ce ai face-o

Instagram reinventează regulile jocului și te ajută să ștergi tot ce ai postat: de ce ai face-o

Cea mai recentă actualizare a Instagram, chiar dacă nu a ajuns încă în fiecare colț al mapamondului, este mai utilă ca de obicei. În același timp, introduce un mecanism de administrare al istoricului de postări foarte similar cu ceea ce găsești pe Facebook. În definitiv, ambele sunt aplicații și servicii online care îi aparțin lui Zuckerberg.

Instagram se adaptează la cererea publicului și îți face viața semnificativ mai ușoară în momentele în care ești pus pe curățenie. Te ajută să ștergi dintr-un foc o serie de postări, comentarii și alte activități pe care le-ai întreprins pe profilul tău sau al altora. Ideea este că a introdus o secțiunea nou în aplicație intitulată Your Activity (Activitatea ta).

Instagram te ajută la curățenie

Dacă îți regândești profilul de Instagram sau treci printr-o reorientare profesională și vrei un profil ”curat”, de acum înainte îți va fi un pic mai simplu. Conform spuselor oficialilor Instagram pe marginea actualizării, ideea este să-ți facă viața mai ușoară în situația în care vrei să navighezi rapid prin postările anterioare și interacțiunile desfășurate prin intermediul Instagram. În trecut, era cam de zece ori mai rapid și mai simplu să-ți ștergi complet profilul decât să filtrezi un pic vechiul conținut.

Cu noua secțiune intitulată Your Activity, ai câteva secțiuni clare pentru a ajunge rapid la funcțiile pe care ți le pune la dispoziție. Pe lângă timpul petrecut pe Instagram, de acolo poți vedea postări tale anterioare din flux și story-urile. Foarte interesant și util este faptul că poți vedea rapid like-urile pe care le-ai dat la diverse postări sau comentariile pe care le-ai lăsat și, de cele mai multe ori, ai uitat. Un pic ciudate sunt funcții pentru a vedea întregul istoric al căutărilor efectuate în trecut, linkurile pe care le-ai accesat din diverse colțuri ale Instagram și modificările pe care le-ai făcut în zona de administrare a profilului, inclusiv o posibilă schimbare a numelui de utilizator.

Noile funcții se află într-un beta restrâns din luna decembrie a anului trecut, iar acum a început procesul de propagare la scară largă a actualizărilor.