Instagram mizează, de acum, și pe varianta de web: ce îmbunătățire aduce rețeaua de socializare, cum te ajută

Instagram mizează, de acum, și pe varianta de web: ce îmbunătățire aduce rețeaua de socializare, cum te ajută

După ce a catadiscsit să permită în sfârșit, postările pe desktop, anul trecut, Instagram continuă acum să facă modificări în cadrul variantei web, iar asta îi va bucura pe creatorii de conținut, fără dar și poate.

Cea mai recentă actualizare introduce o interfață de utilizator actualizată care tinde să dea un avantaj celor care utilizează ecrane cu o rezoluție mai mare. Practic, Instagram se va adapta astfel încât să-și facă site-un un pic mai prietenos pentru cei care utilizează orice altceva decât un mobil.

Ce se schimbă la Instagram

CEO-ul Instagram, Adam Mosseri, a anunțat actualizarea de curând, împreună cu o altă veste bună. „Știm că mulți oameni folosesc web-ul pentru că oferă varianta multitasking-ului și am vrut să ne asigurăm că Instagram este și va fi o experiență cât mai bună oriunde în online”, a spus el. „Din acest moment, site-ul este mai curat, mai rapid și mai ușor de utilizat și este conceput acum pentru ca utilizatorii să poată profita de monitoarele cu un ecran mare”, a mai spus acesta, în cadrul aceluiași set de declarații.

După cum se demonstrează, meniurile de pornire, căutare, explorare, mesaje și notificare au fost mutate pe o nouă bară laterală care se restrânge în pictograme, în funcție de dimensiunea ecranului.

La rândul lor, story-urile sunt afișate în partea de sus, în timp ce detaliile de profil, sugestiile și multe altele sunt în partea dreaptă. Când selectezi orice opțiune, bara de meniu din stânga rămâne, ceea ce inevitabil va face navigarea mai rapidă și mai ușoară pentru orice utilizator, ca să nu mai vorbim de faptul că va fi mai intuitiv.

Noua interfață face Instagram mai ușor de utilizat pe web, dar încă nu există vreo veste referitoare la aplicația iPad dedicată, în acest sens. La începutul acestui an, Mosseri spunea că iPad-ul „nu este suficient de mare” pentru a face dintr-o aplicație Instagram dedicată o prioritate.

Rămâne, desigur, de văzut cât de bine va funcționa noua îmbunătățire adusă de Instagram. Timpul va decide.