Rămâi fără bani în cont instant: noua metodă de furt care te falimentează. Cum te păcălești cu un simplu mesaj

Rămâi fără bani în cont instant: noua metodă de furt care te falimentează. Cum te păcălești cu un simplu mesaj

Hackerii reușesc să găsească mereu noi metode de fraudă. Românii au ajuns astfel să fie păcăliți printr-un simplu mesaj, după ce cea mai nouă metodă de furt a devenit tot mai prezentă în țara noastră. Hoții te pot lăsa fără banii de pe card dacă nu iei măsuri. Polițiștii avertizează cu privire la practicile folosite de specialiștii în hacking.

Cea mai nouă metodă de furt. Cum rămâi fără bani pe card de la un mesaj

Contextul actual de la nivel mondial, în care războiul din Ucraina a generat un val serios de hacking și atacuri cibernetice, a dus la tot mai multe tentative de fraudă asupra datelor și finanțelor românilor, acestea fiind raportate tot mai des și în țara noastră. Hoții specializați în astfel de activități au reușit recent să identifice o nouă metodă de furt, cu ajutorul unui simplu mesaj. 

Românii s-au trezit astfel că pot rămâne fără banii de pe card într-o clipă, după ce un mesaj simplu a fost remarcat în ultima perioadă. Polițiștii au transmis un avertisment despre tentativa de fraudă prin SMS, cea mai nouă metodă de furt în România. Veniturile românilor sunt vizate în cadrul atacului care îi expune riscului în primul rând pe utilizatorii de telefoane de tip smartphone, atunci când aceștia aleg să deschidă anumite mesaje. 

Mesajul trimis de hackeri

Mai mulți utilizatori de servicii de telefonie mobilă au raportat primirea unui mesaj care le promite câștiguri uluitoare zilnic. Aceștia aflau din textul SMS-ului recepționat că pot ajunge la venituri cuprinse între 50 și 2.000 de euro pe zi dacă accesează un cont asociat unui număr de telefon din România. Mulți utilizatori, din curiozitate sau inocență aleg să urmeze pașii din mesaj și se trezesc fără bani în cont. 

„Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca…”, este mesajul pe care l-au primit mulți români în ultimele zile. 

Mesaj Politia Romana telegram mesaj fals

Poliția Română, avertisment cu privire la noua metodă de fraudă

Polițiștii din România s-au sesizat în lumina evenimentelor recente și au transmis un avertisment care le transmite românilor să fie vigilenți în astfel de cazuri. Cei care răspund mesajelor primite pe telefon riscă să își piardă datele personale și bancare și chiar să rămână fără veniturile din conturi. După numărul mare de SMS-uri frauduloase raportate, oamenii legii au reacționat. 

„Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră! Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!” au transmis polițiștii.

Numeroase astfel de metode fraudă au fost identificate de-a lungul anilor, însă acestea par să fi devenit tot mai pregnante în ultima perioadă, datele utilizatorilor de internet și de telefonie mobilă fiind vizate în mai multe atacuri ale hackerilor. 

Citește și:
Etichete: