15 nov. 2022 | 11:39

Inovația futuristă a Apple: viitoarele căști cu realitate mixtă

ACTUALITATE
Inovația futuristă a Apple: viitoarele căști cu realitate mixtă

Apple are planuri pentru viitoarele sale căști de realitate mixtă.

Următorul produs major al Apple – un set de căști cu realitate mixtă care speră că va duce compania într-o nouă eră a computerelor – nu va sosi decât anul viitor. Iată o previzualizare a unora dintre capacitățile dispozitivului.

Iată ce știm deja: setul cu cască în sine va avea probabil un preț între două și trei mii de dolari, deoarece este un produs de ultimă generație care va include un cip M2 la nivel Mac, mai mult de zece camere amplasate în exteriorul și în interiorul dispozitivului și cel mai mare ecran cu rezoluție prezentat vreodată într-un set de căști pentru piața de masă.

Căștile de realitate virtuală de la Apple

De asemenea, știm că dispozitivul va rula un nou sistem de operare numit realityOS, care va include versiuni de realitate mixtă ale aplicațiilor de bază Apple, cum ar fi Messages, FaceTime și Maps. Prima versiune a sistemului de operare, cu nume de cod Oak, se finalizează intern și ar trebui să fie gata pentru noul hardware anul viitor.

Un alt detaliu cheie este numele potențial, deoarece afirmă natura high-end a setului cu cască. Bloomberg a raportat în august că Apple se află în spatele depunerii mărcilor comerciale pentru „Reality Pro” și „Reality One”, ceea ce sugerează că gigantul din Cupertino decide între cele două nume pentru dispozitiv. Numele „Realitate” are sens, având în vedere numele sistemului de operare și instrumentele de dezvoltare AR Apple existente, cum ar fi RealityKit.

Acum adunăm detalii suplimentare, datorită listelor de locuri de muncă Apple publicate în ultimele luni și modificărilor aduse echipei din spatele viitorului căștilor – Grupul de dezvoltare tehnologică sau TDG.

Câteva liste de locuri de muncă indică faptul că Apple își intensifică activitatea pentru a consolida dispozitivul cu conținut. Compania caută un producător de software cu experiență în efecte vizuale și active de joc, care să poată crea conținut digital pentru medii de realitate augmentată și virtuală.