VIDEO Incendiu într-un tren care circula pe ruta Sibiu-Râmnicu Vâlcea. Panică pentru 70 de călători

VIDEO Incendiu într-un tren care circula pe ruta Sibiu-Râmnicu Vâlcea. Panică pentru 70 de călători

Un incendiu a izbucnit, miercuri, 29 iunie, într-un tren care circula pe ruta Sibiu-Râmnicu Vâlcea. 70 de călători se aflau în garnitură, dar nu au existat victime, au transmis autoritățile. La fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și un echipaj al SVSU Călimănești.

Incendiu izbucnit într-un tren care circula pe ruta Sibiu-Râmnicu Vâlcea

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători aflat în mișcare. Vagoanele circulau între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, în apropierea haltei Turnu din localitatea Călimănești. Au acționat de urgență trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj al SVSU Călimănești. Toți cei 70 de pasageri s-au autoevacuat în siguranță, potrivit pompierilor.

„Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenți, în jur de 70 de persoane la număr, autoevacuându-se până la sosirea echipajelor de intervenție”, au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

Călătorii s-au speriat teribil

Incendiul a izbucnit la locomotiva unui tren CFR Călători aflat în mișcare, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Deoarece exista pericolul ca focul să se extindă, pasagerii s-au evacuat singuri înainte de sosirea pompierilor. În timpul operațiunii, locomotiva a fost decuplată de restul trenului. În cele din urmă, focul a fost stins.

Cauza este un scurtcircuit

ISU Vâlcea a stabilit că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolați corespunzător. Mai mulți pasageri au ales alte mijloace de transport, iar ceilalți au așteptat să fie preluați de o altă garnitură.

Incident similar pe ruta București-Arad

În urmă cu o săptămână, aproximativ 250 de călători dintr-un tren care circula pe ruta București-Arad au fost evacuați, după ce locomotiva a luat foc în apropiere de Videle. Focul s-a extins și la unul dintre vagoane: „Circulația pe ruta București – Videle este întreruptă în acest moment. Călătorii vor fi preluați de următorul tren care circulă în direcția București – Timișoara”, a declarat atunci Răzvan Cârnaru, șeful Poliției Transporturi Teleorman. Au fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă și spună, o autospecială SMURD și o ambulanță SAJ.