Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova. Cine este pilotul mort Video

Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova. Cine este pilotul mort Video

Un avion de acrobaţie s-a prăbușit, sâmbătă, în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, județul Prahova. La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pilotul a decedat. La faţa locului se află o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

Avion de acrobație s-a prăbușit lângă Ploiești, la 83 km de București

Update 17.23. Pilotul care a decedat în tragedia aviatică de la Strejnicu este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi. Bărbatul de 55 de ani pilota avionul privat de acrobaţie pe un câmp din apropierea aerodromului.

Tragedie aviatică în România! Un avion de acrobație, în care se afla doar pilotul, s-a prăbușit în comuna prahoveană Târgșoru Vechi. În urma impactului cu solul, pilotul a murit, a informat ISU Prahova. Aeronava era de acrobație, SU 31, și făcea un zbor de agrement. Aparatul este cel mai puternic avion de acrobație actual.

Pilotul avionului avea 55 de ani. Aeronava prăbuşită în județul Prahova este un Suhoi-31, de producţie rusească, cu un singur motor. Astfel de aeronave de acrobație sunt foarte populare la spectacolele aeriene. Aparatul ar fi fost singurul înmatriculat în România.

Două accidente aviatice în Dobrogea

Reamintim faptul că, la începutul lunii martie, un avion MiG-21 LanceR și un elicopter IAR-330 s-au prăbușit în Dobrogea. Prima aeronavă se afla într-o misiune de patrulare aeriană deasupra județului Constanța, când, la ora 20:00, a pierdut legătura radio cu turnul de control. Trei minute mai târziu, a căzut în zona localității Cogealac.

Ulterior, elicopterul militar IAR-330, al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a decolat în jurul orei 20.21, având misiune de căutare-salvare a pilotului avionului MiG-21 LanceR. Însă, în jurul orei 20.44, vehiculul aerian a pierdut legătura radio cu baza. S-a prăbușit în apropiere de localitatea Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom. Pilotul avionului şi cei șapte membri ai echipajului elicopterului și-au pierdut viața.

Opt oameni și-au pierdut viața. Au fost înmormântați cu onoruri militare

După tragedia aviatică în care opt oameni au murit, Ministerul Apărării Naționale a transmis că Statul Major al Forţelor Aeriene a luat măsurile necesare pentru reluarea misiunilor de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR și elicopterele IAR-330.

„Au fost revăzute şi actualizate procedurile de operare, au fost parcurse module de pregătire teoretică şi practică cu toate categoriile de personal aeronautic care operează aceste aeronave şi s-au executat verificări tehnice la toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele.

În urma aplicării acestor măsuri, a fost autorizată reluarea misiunilor de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR şi IAR-330, toate variantele”, a transmis MApN.

Pilotul avionului şi cei șapte membri ai echipajului elicopterului au fost înmormântați cu onoruri militare.

Citește și: