Mesajul unei mame din Herson, oraș capturat de ruși: „Vă implorăm să ne evacuați! Oamenii mor”

Mesajul unei mame din Herson, oraș capturat de ruși: „Vă implorăm să ne evacuați! Oamenii mor”
Mesajul unei mame din orașul Herson, capturat acum de ruși

Oficialii ucraineni au confirmat prezența armatei ruse la Herson. Acesta este primul mare oraș din Ucraina capturat de militarii ruși. Acesta se află în apropierea peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014. Locuitorii au început să intre și mai tare în panică după ce orașul Herson a fost bombardat. Tatiana Kosenko este o tânără mămică ce imploră ca ea și ceilalți cetățeni să fie evacuați cât mai repede. Mesajul ei a emoționat o lume întreagă.

Mesajul emoționant al unei tinere mămici din Herson

Trupele rusești au reușit să captureze clădirea administrației regionale de stat a orașului Herson. Acesta este al doilea mare oraș din Ucraina. Rusia și-a intensificat atacurile asupra orașelor ucrainene cheie, timp în care peședintele Zelensky cere mai mult ajutor internațional.

Chiar astăzi a avut loc un apel între Vladimir Putin și șeful statului francez. Cel din urmă susține că i-a fost dat de înțeles că ,,ce e mai rău abia acum urmează, iar ambiția Rusiei este să cucerească toată Ucraina.” Trupele și tancurile rusești au intrat în Herson după zile de lupte intense care au soldat cu moartea de până la 300 de civili și militari, arată The New York Times.

,,Sunt foarte speriată! Vă implorăm să ne evacuați!”

Tatiana Kosenko este o tânără mămică ce vine cu un mesaj de-a dreptul emoționat în care imploră ca locuitorii din Herson să fie evacuați cât mai repede.

,,Trag în case, centre comerciale, şcoli, cartiere liniştite şi locuitori, la televizor arată ca totul este sub control, dar este o minciună! Ei ucid oameni, buncărele sunt viitorul mormânt fratern, nu e nimeni care să ne protejeze!

Un bărbat din oraș a fost sfâșiat în jumătate! Și nu este sfârșitul… vrem să trăim, eu sunt a mamă a unui copil de două luni și îmi este foarte frică, suntem atât de mulți cărora ne este frică. Fă-ne un coridor verde, salvează-ne!”

Ea a subliniat că în timp ce negocierile sunt în desfășurare, numărul oamenilor care mor în atacuri crește. Cea din urmă a mai spus că orașul ei natal este de acum sub asediu, iar cel mai frică îi este pentru copilașul ei de doar două luni.

,,În timp ce negocierile sunt în desfășurare și se hotărăsc ce decizie să ia, oamenii mor, vă implorăm să ne evacuați! Trebuie să evacuăm urgent!!! Sunt mamă a unui copil de două luni și sunt foarte speriată. Faceți un coridor verdepentru noi, mame și copii către o altă țară, vă rog”, a mai spus aceasta.