05 sept. 2022 | 13:40

Îi fuge pământul de sub picioare lui Bill Gates: ce se întâmplă, peste noapte, cu averea lui istorică

ACTUALITATE
Îi fuge pământul de sub picioare lui Bill Gates: ce se întâmplă, peste noapte, cu averea lui istorică

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, miliardarul Bill Gates, nu mai este chiar atât de bogat pe cât știam. Se pare că alții vin tare din spate și ocupă clasamentul marilor magnați.

Ierarhia celor mai bogate persoane din lume este în plină metamorfoză. În funcție de cum le merg afacerile, cât de inspirați sunt pe piețele financiare și cum evoluează acțiunile companiilor lor, averile se modifică constant, unii luând locul altora în clasamentele de forță, care pentru noi, oamenii de rând, fac parte dintr-o lume a fantasticului.

Bill Gates, nici nu știi cât de mic începi să fii

Ei bine, se pare că magnatul Gates are un competitor serios la măsurarea averii, în persoana indianului Gautam Adani, fondatorul Adani Group. În luna iulie, indianul l-a depășit în avere pe Bill Gates, ocupând poziția a patra în ierarhia magnaților globali. Se pare că, între timp, Adani a reușit să-și consolideze și mult puterea financiară, fiindcă a reușit, mai nou, să se îndepărteze și mai mult de Gates, ajungând pe poziția a treia, care era ocupată de francezul Bernard Arnault.

Compania indianului a dat o adevărată lovitură săptămâna trecută. El a reușit performanța de a vedea cum acțiunile companiei sale cresc, într-o singură zi, cu 1,6%.

Deși procentual cifra nu pare una impresionantă, ceea ce e foarte adevărat, dar dacă analizăm că acest procent înseamnă un câștig de 1,1 miliarde de dolari pentru Adani în 24 de ore, altfel începem să privim lucrurile. Aceasta a fost rampa care l-a propulsat pe indian direct în top 3 cei mai înstăriți oameni din întreaga lume!

Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că și eșecul francezului Arnault a contribuit la saltul lui Adani. Francezul a pierdut 1,37 miliarde de dolari, din cauză că afacerile nu i-au mers prea bine în ultima perioadă. Bunurile de lux pe care el le vinde, ca proprietar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton par să nu mai fie la mare căutare.

Practic, acum indianul Adani este a treia cea mai bogată persoană din întreaga lume, după Elon Musk, fondatorul Tesla, și Jeff Bezos, cel ce a pus bazele celui mai puternic magazin online din lume, Amazon.