23 iun. 2022 | 13:49

Guvernul alocă 1 milion de lei pentru David Popovici, după performanțele obținute

ULTIMA ORĂ
Guvernul alocă 1 milion de lei pentru David Popovici, după performanțele obținute

Guvernul va aloca 1 milion de lei din Fondul de Rezervă pentru David Popovici. Înotătorul de 17 ani a stabilit recorduri și performanțe mondiale. El este primul înotător de după 1973 care a reușit să obțină aurul pentru ambele probe din Campionatul Mondial, cea de 100 de m și de 200 m.

David Popovici, premiat de Guvern

El a reușit și să obțină al patrulea timp din istoria natației în ce privește viteza cu care a înotat.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație și a fost aproape toată cursa pe locul secund, recuperând pe ultimii metri și a câștigat cu un avans de doar 6 sutimi de secundă.

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a spus tânărul sportiv.

El este primul înotător bărbat din România care devine dublu campion mondial și al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție. Jim Montgomery a reușit acest lucru în 1973.

Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber.