Grupul Volkswagen a luat decizia finală privind Formula 1: ce se întâmplă cu participarea Audi și Porsche

Grupul Volkswagen a luat decizia finală privind Formula 1: ce se întâmplă cu participarea Audi și Porsche

Discuțiile din consiliul de administrație despre planurile celor două mărci au creat unele divizii, a spus Diess la un eveniment la Wolfsburg, unde are sediul VW.

Mărcile premium ale Grupului Volkswagen, Audi și Porsche, se vor alătura Formula 1 după ce au convins grupul german de producție auto că această mișcare va aduce mai mulți bani decât va costa, a declarat CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess.

Dar, în cele din urmă, mărcile, care alături de afacerea VW în China sunt cei mai importanți furnizori de venituri ai grupului, au susținut că ar aduce mai mulți bani pentru grup cu un angajament de F1 decât fără unul, a spus Diess.

„Tocmai ai rămas fără argumente”, a spus el.

Pe lângă argumentul economic al mărcilor, impactul publicitar ridicat al F1 a fost aparent și convingător.

Mai multă reclamă și mai mulți bani

„Conform ambelor mărci premium, Formula 1 este cea mai importantă pârghie pentru a crește valoarea mărcii”, a spus Diess. „Cu planurile pentru o prezență mai mare în China și SUA, atracția ca cel mai mare spectacol de curse auto nu va face decât să crească.”

Atât Porsche, cât și Audi au început să lucreze la motoarele de F1, a spus el.

Pregătirile Porsche sunt puțin mai concrete decât cele ale Audi, a spus Diess. Porsche va reduce alte activități de curse și se va concentra mai mult pe acel circuit, a spus el.

Audi este gata să ofere în jur de 500 de milioane de euro producătorului britanic de mașini sport de lux McLaren ca mijloc de intrare, a declarat o sursă pentru Reuters, în timp ce Porsche intenționează să stabilească un parteneriat pe termen lung cu echipa de curse Red Bull.

Consiliul de supraveghere a Grupului Volkswagen a susținut planurile ca mărcile să se alăture potențial F1 încă din 2026. Porsche și Audi vor furniza informații suplimentare despre detalii la o dată ulterioară, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

Grupul VW se pregătește pentru o posibilă listare a Porsche în al patrulea trimestru al acestui an.

Citește și: