Google testează un nou sistem: ce aduce nou pentru Google Maps

Google testează un nou sistem: ce aduce nou pentru Google Maps

Street View pentru Google Maps a fost lansat în urmă cu 15 ani în această săptămână.

Google profită de aniversare pentru a lansa unele actualizări, inclusiv o actualizare majoră a hardware-ului de cartografiere Street View. Totuși, cea de care se pot bucura cei mai mulți oameni este capacitatea de a se „întoarce în timp” pe Street View folosind Google Maps pentru Android sau iOS. Această funcție este disponibilă pe web de ceva vreme, dar este adăugată pentru prima dată în aplicația Maps. Accesarea acestor date istorice este destul de simplă: intri în Street View și atingi oriunde pe imagine pentru a afla detalii despre locație. După aceea, vei găsi o opțiune „vezi mai multe date” care atrage toate celelalte capturi Street View pentru locație.

Evident, acest lucru va funcționa numai pentru locațiile în care Google are o mulțime de date istorice Street View, așa că ceea ce vei putea găsi va varia foarte mult în funcție de locație.

Street View a fost lansat pentru prima dată în San Francisco, New York, Las Vegas, Miami și Denver, astfel încât acele locuri vor avea cele mai vechi date istorice pentru curioși.

O actualizare necesară

Pentru cei interesați de hardware-ul pe care Google îl folosește pentru a obține date Street View, compania anunță o actualizare majoră a sistemului său de camere. Noua cameră are toată rezoluția și capabilitățile de procesare care sunt în mașina Street View, dar este un dispozitiv de 6 kg, care are „aproximativ dimensiunea unei pisici”. Compania speră că acest lucru va facilita obținerea de date din zonele subcartate; un exemplu de astfel de loc oferit de Google a fost jungla Amazonului.

Un sistem de camere atât de mic, relativ vorbind, va fi mult mai ușor de implementat pentru Google în mai multe zone – poate fi expediat oriunde și montat pe orice tip de vehicul.

Mai mult, acesta va servi drept sistem „de bază” la care pot fi adăugate dacă circumstanțele o impun alte componente. De exemplu, Google observă că noua cameră nu are scanerele lidar care se găsesc de obicei pe mașinile Street View care operează în orașe, dar pot fi adăugate atunci când sunt necesare. Google spune că noul sistem de camere este testat acum și se așteaptă să fie lansat complet în 2023.

În cele din urmă, Google adaugă patru noi colecții de imagini Street View din câteva locații destul de remarcabile. Piramidele din Meroë, Sudan, Duomo din Milano, Les Invalides din Paris și Sydney Ferries din Australia.

Citește și: