Google Pixel 6a, prezentat oficial la Google I/O 2022: de ce l-ai cumpăra, ce are în plus

Google Pixel 6a, prezentat oficial la Google I/O 2022: de ce l-ai cumpăra, ce are în plus

Deja cunoaștem cu toții telefoanele din categoria „a”, de la Google. Cu alte cuvinte, gigantul ne-a învățat cu tehologia de anul trecut la un preț mult mai mic, accesibil tuturor. În acest sens, Pixel 6a nu vine neaparat ca o mare surpriză, cu toate că are o serie de caracteristici care s-ar putea să-ți atragă atenția.

Pixel 6a a fost anunțat la conferința Google I/O 2022 și este echipat cu primul cip AI „Tensor”, de la Google, la fel ca Pixel 6 și 6 Pro.

Pixel 6a, un telefon accesibil și destul de abil, se laudă Google

Trebuie menționat că, atunci când va ajunge la raft, în data de 28 iulie 2022, va costa doar 449 de dolari. Spre deosebire de precedentul Pixel 5a, care a reprezentat o reinventare a Pixel 4a 5G, noul telefon de gamă medie, de la Google, oferă câteva upgrade-uri utile oricărui utilizator care vrea tehnologie de azi, pe banii de ieri.

În primul rând, Pixel 6a oferă aceeași carcasă unică în două tonuri ca și Pixel 6, care îl ajută să iasă în evidență. De asemenea, Google a redus ecranul la 6,1 inch, față de 5a care are 6,34 inch. Cu alte cuvinte, un telefon ceva mai compact, pe care îl vei putea utiliza mai ușor dacă ai mâinile un pic mai mici.

google-pixel-6a

Cel mai important, totuși, este cipul Tensor de la Google, cel care oferă aceleași caracteristici ca variantele mai scumpe de la Pixel.

Poate că te vei bucura să afli că vei avea suficientă viteză pentru a alimenta sarcini complexe precum Google Live Translate, spre exemplu.

Potrivit lui Rick Osterloh, cipul Tensor este „o chestie destul de importantă pentru un telefon la acest preț”, fiind mult mai interesant decât cipurile mai vechi Snapdragon.

Pixel 6a are camere duble pe spate, la fel ca și 5a. Noutatea constă în senzorul ultrawide de 12 megapixeli, situat alături de camera principală. În plus, smartphone-ul beneficiază de aceeași cameră frontală de 8 megapixeli, exact ca înainte, dar sperăm ca software-ul să îmbunătățească măcar puțin calitatea, totuși.

Telefonul vine cu o versiune mai performantă a instrumentului de editare foto, Google Magic Eraser, iar funcția Real Tone se zice că va surprinde mai bine nuanța pielii.

O altă chestie deloc de lepădat este că device-ul va primi cinci ani de upgrade-uri de securitate, ceea ce îl face o investiție solidă dacă nu îți place să-ți echimbi telefonul prea des.

Vei putea precomanda telefonul Pixel 6a începând cu data de 21 iulie.

Citește și: