03 nov. 2022 | 17:25

Google modifică aplicația Google Maps: ce funcție urmează să fie eliminată

ACTUALITATE
Google modifică aplicația Google Maps: ce funcție urmează să fie eliminată

Aplicația, care îți permite să verifici locuri de pe Google Maps cu Street View și să contribui cu imagini, va fi eliminată din magazinele de aplicații în „săptămânile următoare”

La decompilarea celei mai recente versiuni a aplicației pentru Android, 9to5Google a găsit notificări de închidere pe care compania nu le-a publicat încă.

În aceste notificări, gigantul tehnologic anunță că aplicația Street View dispare și că suportul se va încheia pe 21 martie 2023. Purtătorul de cuvânt Madison Gouveia a confirmat pentru The Verge că aplicația primește cu adevărat toporul. Gouveia a mai spus publicației că Google va retrage Street View din magazinele de aplicații în săptămânile următoare.

Google a anunțat că va transforma Street View într-o aplicație proprie în 2015. Disponibil atât pentru Android, cât și pentru iOS, vă permite să vă încărcați propriile fotografii sferice de pe telefon sau de pe camerele sferice. Anul trecut, compania a introdus și Photo Paths, care vă permite să contribuiți cu o serie de fotografii 2D pentru drumuri și locații care nu au fost documentate de o mașină Street View în trecut.

Google modifică aplicația

Street View va continua să fie o funcție cheie Google Maps, astfel încât să poți explora în continuare virtual toate locurile pe care gigantul tehnologic le-a documentat cu camerele sale. De asemenea, poți continua să adaugi fotografii sferice în Maps și să publici videoclipuri la 360 de grade folosind Street View Studio.

Cu toate acestea, o funcție care este complet oprită odată cu dispariția aplicației Street View este cea a „Photo Paths”. Lansat anul trecut, Photo Paths a fost conceput ca o modalitate de a permite aproape oricui cu un smartphone să contribuie cu fotografii 2D simple ale unui drum sau ale unei căi care nu fuseseră încă documentate de Street View. Spre deosebire de orice altă caracteristică a aplicației Street View, nu există niciun înlocuitor pentru Photo Paths în aplicația web sau în aplicația Google Maps.