Gigantul suedez care face valuri în România: investiție de milioane de euro și angajări masive

Gigantul suedez care face valuri în România: investiție de milioane de euro și angajări masive

Cel mai important producător suedez de utilaje plănuiește o extindere masivă a operațiunilor din România, cu o investiție pe măsură și, inevitabil, cu locuri de muncă suplimentare.

În ultimul deceniu, Husqvarna și-a extins semnificativ domeniul de activitate și a început să lanseze gadgeturi din ce în ce mai inteligente, de la roboți de grădinărit până la mașini de tuns iarba pe care le poți conduce precum un scooter. Pe lângă faptul că multe dintre acestea sunt deja disponibile în mod oficial în România, oficialii companiei au anunțat extinderea activității în România cu o investiție pe măsură.

Investiție de 8 milioane de euro în România

Subsidiara locală a producătorului suedez de utilaje Husqvarna a confirmat că vrea să ajungă la 10 magazine pe meleaguri mioritice înainte de finele anului viitor. În acest scop, a plănuit angajări masive și o investiție de aproximativ 8 milioane de euro. Este important de reținut că, momentan, există doar două astfel de unități intitulate Concept Store Husqvarna, prezente în București și Bistrița.

La ora actuală, prezența Husqvarna în țara noastră se traduce prin aproximativ 800 de angajați din care cei mai mulți, în jur de 500, se află pe zona de retail.

Originară din Suedia, Husqvarna a fost înființată în 1689 și face parte din grupul suedez omonim. Este o companie specializată pe producția de utilaje și accesorii pentru păduri, parcuri, grădini și domeniul construcțiilor. În țara noastră, creațiile sale sunt prezente în aproximativ 200 de magazine reprezentative, plus cele două concept store-uri menționate mai sus.

Principalul motiv pentru care plănuiește o investiție masivă în România și angajarea unui număr mare de români are legătură cu profitabilitatea business-ului în regiune. Nu de alta, dar a raportat afaceri de 24 de milioane de euro în 2021, în creștere cu 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, 2020. Pe 2022, estimările sunt de aproximativ 25,5 milioane de euro. Următoarele magazine Husqvarna Concept Store se vor construi în Cluj, Brașov și Constanța. Investiția din spatele celor trei este estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro.

Citește și: