Gigantul italian care face valuri în România: investiții de milioane de euro, locuri de muncă bine plătite

Gigantul italian care face valuri în România: investiții de milioane de euro, locuri de muncă bine plătite

GDS sau Global Display Solutions este o companie italiană specializată pe servicii de producție. Aceasta are deja o fabrică de echipamente electronice din 2004, la Arad, dar tocmai a dezvăluit subiectul unei noi investiții fabuloase.

Nu mai puțin de 6,4 milioane de euro vor fi investiți de GDS Manufacturing în România. Banii vor fi folosiți pentru o nouă clădire industrială, una dotată cu un parc fotovoltaic. În mod previzibil, discutăm și de angajări masive.

Investiție de 6,4 milioane de euro, în România

Aproximativ 4 milioane de euro din suma totală a investiției vor merge către noua clădire. În acest preț, vor fi incluse renovarea și adaptarea la nevoile de producție. Pe lângă acei bani, 1,4 milioane de euro se vor reflecta în echipamente de producție. Ultimul milion din suma totală, în perioada 2022 – 2023, se va reflecta într-un sistem fotovoltaic ce urmează să fie amplasat în preajma noii clădiri.

Ca referință, valoarea investită a fost confirmată în urmă cu mai bine de o lună, de către Adunarea Extraordinară a Acționarilor companiei, dar abia acum au fost făcute publice informațiile. Banii din spatele investiției vor veni doar parțial din firmă. În rest, vorbim de contractarea a două credite, de 1,5 milioane de euro și 2 milioane de euro.

Compania Global Display Solutions Manufacturing Services a fost fondată în 1979 și, pe lângă fabrica de la Arad, mai deține centre de producție în Italia, Germania, Marea Britanie, Franța, SUA, Taiwan și China. Ca referință, la nivel local, din noul centru de producție, Global Display Solutions va deține 78,6% din capitalul social, Societa Italiana per le Imprese – Simest va avea 19,38% din capital, iar Societa Finanziaria di Promozione della Cooperazione Economica con I Paesi dell’Est Europeo – Finest va deține 2,02%.

Dincolo de acest detaliu, GDS România a avut, în 2020, o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei, valoare ce s-a reflectat într-un profit net de 381.000 de lei. Numărul angajaților este de aproximativ 500.

Citește și: