Funcție nouă de la WhatsApp: ce vei putea face pe aplicația de socializare

Funcție nouă de la WhatsApp: ce vei putea face pe aplicația de socializare

WhatsApp este cunoscută pentru funcțiile noi pe care le implementează periodic pentru utilizatorii săi. Acum, aplicația deținută de Meta inovează cu încă o schimbare pe care oamenii au cerut-o.

Mai exact, cea mai recentă versiune a aplicației WhatsApp pentru iPhone și Android ne va permite să ne setăm avatare ca poze de profil. Astfel, pentru a ne personaliza și mai mult aplicația de mesagerie, vom avea posibilitatea de a crea un avatar care să ne reprezinte și pe care să îl putem folosi ca imagine principală de profil.

Ne vom putea crea un avatar pe WhatsApp

Procesul de dezvoltare și implementare a acestei schimbări pentru telefoanele iPhone și Android este unul îndelungat, deci va trebuie să mai așteptăm până când WhatsApp ne va oferi această modificare majoră.

De asemenea, WhatsApp lansează o modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a anunța alți utilizatori.

Ca referință, în decembrie anul trecut, WhatsApp a început să ascundă starea online a utilizatorilor de străini în mod implicit. Deși acesta a fost un pas în direcția corectă, acesta permite totuși întregii liste de contacte să vadă dacă ești online, conform acestui tweet. Viitoarea actualizare a WhatsApp ar trebui să rezolve, totuși, această chestiune, deoarece îți va permite să alegi ce persoane îți pot vedea starea. Deci, dacă nu vrei ca cineva să știe că îi ignori mesajul, poți face o setare specială pentru acel utilizator și (sperăm că) nu va ști niciodată.

WhatsApp lansează, de asemenea, o altă funcție utilă care îți va permite să părăsești grupurile “în tăcere”. În acest moment, aplicația notifică fiecare utilizator din grup despre plecarea ta, ceea ce i-ar putea determina pe unii membri ai grupului să îți trimită un mesaj privat, pentru a te întreba de ce ai plecat. Noua caracteristică este echivalentul digital al Irish Goodbye – acțiunea de a părăsi o petrecere fără a spune nimănui – și ar trebui să ajute la eliminarea situațiilor penibile care vin odată cu părăsirea unui chat.