Forțele ruse au capturat un tanc misterios în Ucraina. Cum arată și de unde ar putea proveni

Forțele ruse au capturat un tanc misterios în Ucraina. Cum arată și de unde ar putea proveni

Forțele armate ruse au capturat un tanc misterios în Ucraina. Tancul pare recondiționat în Bulgaria, însă țara nu a anunțat niciodată oficial că ar fi trimis tancuri în Kiev.

Rușii au capturat un tanc misterios de la ucraineni

Administratorii contului Ukraine Weapons Tracker au postat mai multe imagini cu tancul, ei spunând că tancul este un model T-72M1, care a fost recondiționat în 1993 de către compania bulgară Apolo și că are un kilometraj redus.

„Bulgaria nu a anunțat nicio livrare de tancuri așadar sursa acestuia este destul de misterioasă”, notează Ukraine Weapons Tracker.

SUA va ajuta la facilitarea transferului de tancuri

Se așteaptă ca SUA să ajute la facilitarea transferului de tancuri din epoca sovietică către Ucraina, potrivit unei surse familiare cu planul.

Tancurile pe care SUA le transferă Ucrainei vor fi tancuri T-72 din epoca sovietică, pe care personalul militar ucrainean are experiență în operarea lor, a declarat un oficial american de rang înalt pentru CNN.

Aceste tancuri vor fi livrate „în câteva zile, nu în câteva săptămâni”, a spus oficialul, și vor fi livrate din țările partenere NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat țărilor mai multe tancuri.

Apar informații potrivit cărora SUA vor intermedia transferuri de tancuri T-72 din stocurile țărilor NATO din epoca sovietică către Ucraina, în contextul în care războiul cu Rusia intră într-o nouă fază.

 În timp ce ucrainenii au moștenit multe T-72 după prăbușirea Uniunii Sovietice, armata sa a favorizat T-64 și T-80, alături de T-72. 

Aceste tancuri au înfruntat propriile T-72 ale armatei ruse, precum și alte tipuri de tancuri, dintre care sute s-au rostogolit peste graniță în urmă cu aproape șase săptămâni. 

Acesta nu este primul raport de această natură pe care îl vedem, transferul zvonit și în cele din urmă anulat al MiG-29 din Polonia fiind pe prima pagină a ziarelor la începutul războiului.

Citește și: