Un tanc este mai ieftin decât o mașină: și tu îți poți achiziționa o mașinărie de război rusească

Un tanc este mai ieftin decât o mașină: și tu îți poți achiziționa o mașinărie de război rusească

Impunătoarele tancuri produse în perioada Uniunii Sovietice pot fi achiziționate acum la un prețuri extrem de mici.

Trăim în vremuri în care un tanc, ce-i drept, utilizat, este mai ieftin decât o mașină. Și nu este vorba despre orice tanc, ci despre unul dintre principalele modele folosite în prezent de către Armata Rusă. T-72 a început să fie produs de către Uniunea Sovietică la începutul anilor ’70 și este unul dintre cele mai răspândite tancuri de pe planetă. Singurul model mai ”popular” decât aceste este T-55, tancul pe care se bazează și TR-85M1, cel mai modern din dotarea Armatei Române.

Conform Wired, nu mai puțin de 5.000 astfel de modele sunt folosite de către ruși. Motivul pentru care acestea sunt comercializate la un preț atât de mic este că majoritatea țărilor care au făcut parte din Pactul de la Varșovia vor să scape de echipamentul vechi. Acesta a fost achiziționat de către dealeri specializați care le vând în prezent oricui este dispus să plătească 50.000 de dolari.

Cei mai mulți dealeri sunt din Cehia, ia aceștia nu oferă doar tancuri, ci și numeroase alte mașinării de război. În oferta lor se regăsesc, printre altele și tunuri autopropulsate, vehicule de transport blindate și chiar tancuri T-34 din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pentru cei interesați de istorie, modelele T-34 sunt probabil cele mai interesante lucruri pe care le puteți achiziționa de la dealeri precum Mortar Investments.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: