Ford lansează în Europa modelul său off-road: când va fi disponibil Bronco

Ford lansează în Europa modelul său off-road: când va fi disponibil Bronco

Unul dintre cele mai recunoscute produse moderne ale Ford va fi vândut oficial în Europa.

Alăturându-se Mustang-ului și Explorer-ului ca modele concepute și construite pentru piața americană disponibile și în Europa, off-roader-ul va ajunge în showroom-urile producătorului auto de pe continent de la sfârșitul anului viitor. Aceasta este cu siguranță o veste grozavă pentru pasionații de off-road, dar există și câteva vești proaste.

Din păcate, Bronco va fi vândut în Europa în „număr strict limitat”. SUV-ul robust va fi disponibil doar pe piețele europene cu volanul pe stânga începând cu al treilea trimestru al anului 2023. Compania a afișat Bronco în timpul Salonului Auto de la Sofia 2022 luna trecută, alimentând speculații despre potențiala sa lansare pe continent.

„Bronco este cel mai dur și versatil off-road al Ford, iar noua generație îmbină ADN-ul originalului cu cele mai noi tehnologii de manipulare a terenului și o gamă vastă de accesorii pentru a crea o nouă legendă off-road”, a spus Matthias Tonn, inginerul șef, Import Vehicles la Ford din Europa.

„După succesul uriaș al noului Bronco în SUA, suntem încântați să aducem o parte din spiritul aventurii clienților noștri din Europa”, a continuat acesta.

Ford nu este pregătit să dezvăluie detalii tehnice despre Bronco

Producătorul spune doar că va fi vândut exclusiv ca vehicul cu patru uși, dar nu există informații cu privire la nivelurile de echipare și prețuri. Se știe, totuși, că dotarea standard va include facilități precum sistemul audio Bang & Olufsen premium cu 10 difuzoare și un subwoofer, o cameră de 360 ​​de grade și un ecran de 12 inch pentru sistemul de infotainment cu Apple CarPlay și Android Auto.

În ceea ce privește capacitatea off-road, Ford spune că Bronco va veni în Europa cu un diferențial spate blocabil standard și un diferențial frontal blocabil opțional și un sistem de deconectare a barei anti-ruliu față. Există, de asemenea, posibilitatea de a alege între o cutie de transfer electronică în două viteze și o cutie de transfer electromecanică în două viteze.

Ford promite, de asemenea, că va fi disponibilă o gamă largă de accesorii pentru Bronco. Acestea includ sisteme de iluminare îmbunătățite, un cort din spate, cort de acoperiș, copertine laterale, șine de acoperiș și suporturi dedicate pentru schiuri, biciclete și casete de acoperiș.

Etichete: